fredag 11. juni 2021

Josva 8

  18 Da sa Herren til Josva: «Rekk sabelen du har i hånden, ut mot Ai! For nå vil jeg gi byen i dine hender.» Josva rakte sabelen han hadde i hånden, ut mot byen. 19 I det samme han rakte hånden ut, reiste de som lå i bakhold seg hurtig fra skjulestedet sitt og stormet inn i byen. De inntok den og satte den straks i brann. 20 Da mennene fra Ai snudde seg, fikk de se røyken fra byen stige opp mot himmelen. Men de hadde ikke noe sted å flykte, verken hit eller dit, for den hæren som hadde flyktet ut i ørkenen, vendte seg nå mot forfølgerne. 21 Da Josva og alle israelittene så at de som lå i bakhold, hadde inntatt byen, og at det steg røyk opp fra den, snudde de og angrep mennene fra Ai. 22 De andre rykket ut mot dem fra byen. De var omringet av israelitter, både fra den ene og fra den andre kanten. 

Det er faktisk sterkt å lese, etter det nederlaget de hadde opplevd sist... De trodde de kunne vinne lett, men de hadde noe i "bagasjen" de ikke var klar over.  Men denne gangen var det fienden som gikk på en smell. De trodde Israel ville bli like lett å slå som sist. Men det var noe de ikke hadde regnet med; nemlig at Israel hadde tatt et oppgjør med det som var galt. Guds nåde og styrke var igjen med dem.

Etter denne store seieren, står Josva fram og leser Ordet for hele folket;

Deretter leste Josva opp alt som sto i loven, både velsignelsen og forbannelsen, nøyaktig slik det var skrevet i lovboken. 35 Ikke ett ord av alt det Moses hadde påbudt, unnlot Josva å lese opp for hele Israels forsamling og for kvinnene, barna og de innflytterne som bodde blant dem.

Herre, i dag vil jeg takke for styrken det er i det å tro på Deg! Og jeg vil takke for Ordet som er mat for vår sjel. Til både styrke, veiledning og frelse. Å lese Ordet er som å være sammen med Deg - Du som ER ORDET

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar