mandag 24. mai 2021

Mitt vitnesbyrd

Jeg var 11 år da jeg ble døpt av pappa :-) i Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn. Det betydde mye for meg. En hellig handling jeg har stått ved siden den gang. 

Når jeg hørte at han og resten av familien hadde døpt seg på nytt, fordi de trodde at Herren Gud er EN - da ble jeg sjokkert. Hvordan kunne de forkaste dåpen? Og trodde de ikke lenger på Jesus...?

Nå forstod jeg ganske snart at JESUS fortsatt var viktig for dem. Og vi har vel hatt noen undringer sammen av og til. Men jeg er ikke så lett å overtale.... Jeg er en grubler :-D og må virkelig SE og FORSTÅ før jeg kan godta. I alle fall når noen prøver å tolke Ordet for meg. Men jeg har vært åpen. Det vil jeg si... Og Gud har vært tålmodig, det må jeg også si. 

Jeg har hele tiden holdt fast ved Joh 1 som sier 

I begynnelsen var Ordet.
Ordet var hos Gud,
 og Ordet var Gud.

Også har jeg sagt at jeg tror på begge deler, uten helt å forstå det. Jeg valgte bare å tro det rett og slett. Men så jeg ble litt sittende fast her tror jeg. 


Jeg elsker å lese Guds Ord. Og det ble til slutt Ordet som overbeviste meg. For hver gang det 
dukket opp en bekreftelse på at Jesus var Faderen, så ble en spire sådd i meg. Og for hver gang det dukket opp på nytt, vokste troen på dette. Og én dag bare så jeg det - og det gjorde rett og slett godt. Tenk at Gud selv kom til oss og ga seg selv for oss!

Jeg begynte å bekjenne dette overfor andre også. Samtidig som jeg sa "Jeg har fått et større bilde av hvem Gud er. Men min tro er den samme. Jeg tror på den samme Gud som jeg døpte meg til. Så jeg trenger ikke døpes en gang til. Jeg var ganske tydelig på det også. 

Men en dag, mens jeg hørte et vitnesbyrd om en dåp, datt en tanke ned i meg "det er jo sant at jeg har døpt meg til tre... og ikke EN..." Jeg ble faktisk paff over tanken, for jeg hadde jo overbevist meg om at alt var i orden. 


Og det stoppet ikke der. Jeg har en bibelleseplan for hele bibelen. Og nå hadde jeg kommet til Johannes evangeliet. Og her er det virkelig en strøm av Ord som forteller at Jesus er Gud. 

 Joh 1;18 Ingen har noen gang sett Gud,
          men den enbårne, som er Gud,
          og som er i Fars favn,
          han har vist oss hvem han er.

Joh 12;44-45 Men Jesus ropte ut: «Den som tror på meg, tror ikke på meg, men på ham som har sendt meg. Og den som ser meg, ser ham som har sendt meg.

Joh 13;19-20 Nå sier jeg dette til dere før det skjer, for at dere, når det skjer, skal tro at Jeg er. Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som tar imot en som jeg har sendt, tar imot meg. Og den som tar imot meg, tar imot ham som har sendt meg.»


Og jo mer jeg leste, jo mer ble jeg overbevist om at det eneste rette var å gå dåpens vei en gang til. I JESU NAVN. 

Jeg kjenner meg rørt og takknemlig for at det skulle skje nettopp denne helgen. Pinsehelgen :-D Jeg lar meg døpe i Jesu navn samtidig som vi feirer at vi fikk KRAFT i det Den Hellige Ånd kom over oss. 

Må jo si jeg har blitt ekstra glad i Johannes evangeliet. I Joh 14 leser vi;


 
16 Og jeg vil be min Far, og han skal gi dere en annen talsmann, som skal være hos dere for alltid: 17 sannhetens Ånd, som verden ikke kan ta imot. For verden ser ham ikke og kjenner ham ikke. Men dere kjenner ham, for han blir hos dere og skal være i dere. 18 Jeg lar dere ikke bli igjen som foreldreløse barn. Jeg kommer til dere. 

Se, der dukket det opp igjen. Den Hellige Ånd er JESUS som ER GUD :-) JESUS JEG ELSKER DEG!

2 kommentarer:

 1. For et MEKTIG vitnesbyrd, og for en herlig søster. Tenk at jeg har to dobbelt søstre. Både kjødelige og åndelige. Du skal lete lenge etter å finne en mer ekte og sann Jesus venn. Jesus sa om Nathaniel, se en ekte Israelitt som det ikke er svik i. Hadde han treff deg hadde han sagt: Se, en ekte Jesus venn som det ikke er svik i.

  Det sa jeg også lenge før du døpte deg i Jesu navn. Din lydighets handling er bare et resultat av din ekte kjærlighet til Jesus.

  Stolt bror

  SvarSlett
 2. Hans navn er nevnt over meg :-) Han som gjenoppretter og bygger, frelser og leger

  I Apgj 15 suer Jakob; "15 Og dette stemmer med profetenes ord, slik det står skrevet:
  16 Deretter vil jeg komme tilbake
  og gjenreise Davids falne hytte.
  Det som er revet ned, skal jeg bygge opp,
  jeg reiser det på ny,
  17 for at resten av menneskene skal søke Herren,
  alle folkeslag som navnet mitt er nevnt over.
  Så sier Herren, han som gjør dette
  18 kjent fra evighet av.

  SvarSlett