tirsdag 25. mai 2021

Apgj 11

 Apostlene og brødrene omkring i Judea fikk nå høre at også hedningene hadde tatt imot Guds ord.  2 Da Peter kom opp til Jerusalem, gikk de omskårne i rette med ham og sa:  3 «Du har tatt inn hos uomskårne og spist sammen med dem.»  

Siden vi kunne se og høre Peters reaksjon på synet fra himmelen, kan vil jo forstå brødrenes reaksjon også. Men heldigvis var de både fylt av Ånden, og mottagelige for den rettledning de fikk. Sterkt å lese hvor tydelig Gud var i sin rettledning og styrke

12 Ånden sa til meg at jeg skulle dra sammen med dem uten å nøle. 

Det ble et sterkt møte der blant hedningene. Tror Gud overrasket både dem og Peter :-)

 15 Og da jeg begynte å tale, kom Den hellige ånd over dem, akkurat som over oss i begynnelsen. 16 Da husket jeg Herrens ord, at han sa: ‘Johannes døpte med vann, men dere skal bli døpt med Den hellige ånd.’ 17 Når Gud har gitt dem den samme gaven som vi fikk da vi kom til tro på Herren Jesus Kristus, hvem er da jeg, at jeg skulle kunne hindre Gud?»
   
 18 Da de hørte dette, slo de seg til ro, og de lovpriste Gud og sa: «Så har da Gud også latt hedningene få vende om til livet!»

Mot slutten av kapitlet blir vi igjen minnet om Stefanus, og den forfølgelsen som kom. Jeg har kjent på takknemlighet overfor de som stod fast ved sin tro på tross av forfølgelse og lidelse. Takket være dem får vi i dag del i denne troen. I dagens kapittel ser vi en ny side også. Det som den onde kanskje mente som utslettelse av troen, ble i stede til spredning av troen på Jesus som følge av den.

19 De som var blitt spredt på grunn av den forfølgelsen som begynte med Stefanus, reiste omkring, helt til Fønikia, Kypros og Antiokia.


Herre, i dag blir min bønn at vi som tror på deg, i sterkere grad må bli fylt av din Ånd og kraft. Hjelp oss til å være hørere og gjørere av hva Du vil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar