mandag 24. mai 2021

1.Mos 19

 Jeg er med i en bibelleseplan sammen med en fin gjeng. Og dagens kapittel der, var 1.Mos 19. Det handler om Sodoma og Gomorra.... så kanskje det er litt underlig at nettopp dette kapitlet er så sterkt for meg? Vel, da er det egentlig feil og si at det handler om Sodoma og Gomorra - for det handler egentlig om Guds underfulle nåde! Ja, du hørte riktig.

Det hele startet med at Gud fortalte Abraham i forrige kapittel om hva som kom til å skje med denne byen der hans nevø bodde. Og Abraham ble så bekymret at han ba inderlig til Gud, først for byen men mest for sin nevø. Og visst fikk han bønnesvar. I alle fall når det gjaldt Abrahams familie.

Gud sendte engler til Lot, de tok til og med inn i hans hus. Men da det kom menn fra byen og truet dem, gikk Lot ut for å prøve å hindre dem. Men de ble bare enda mer truende. Da står det;

9Men de ropte: «Vekk med deg! Her kommer denne fremmedkaren og vil bo hos oss,» sa de, «og så vil han opptre som dommer! Nå vil vi bære oss verre at med deg enn med dem.» Så trengte de seg voldsomt inn på mannen, på Lot. De stormet mot døren for å bryte den sund. 10Da strakte mennene hånden ut, tok Lot inn til seg i huset og stengte døren. 11Så forvirret de synet på mennene utenfor døren, både på små og store; hvor mye de strevde, fant de ikke døren.

Gud grep inn og reddet ham første gang.

15Da det grydde av dag, skyndte englene på Lot og sa: «Stå opp, ta din kone og dine to døtre som er her, så dere ikke blir revet bort på grunn av det onde som byen har gjort seg skyldig i!» 2 Pet 2,7 16Da han betenkte seg, tok mennene både ham og hans kone og hans to døtre i hånden, og de førte ham av sted og brakte ham i sikkerhet utenfor byen. For Herren ville skåne ham.
Fantastisk! Når Lot ble i tvil grep Gud inn for andre gang. Han tok dem i sin hånd!

17Da de hadde ført dem ut, sa en av mennene: «Fly for livet! Se deg ikke tilbake, og stans ikke noe sted på sletten! Flykt opp i fjellene; ellers blir du revet bort!» 18Men Lot svarte: «Å nei, min herre! 19Du har jo vist godvilje mot din tjener. Stor er den troskap du har vist meg ved å berge mitt liv. Men jeg kan ikke flykte opp i fjellene; for da kunne ulykken nå meg, så jeg døde. 20Se, den byen der er så nær at jeg kan flykte dit; det er ikke store stedet. Kjære, la meg få flykte dit – byen er jo så liten – så jeg kan berge livet!» 21Da sa han til ham: «Ja, jeg gjør som du vil i dette også; jeg skal ikke ødelegge den byen du nevner. 22Skynd deg, flykt dit! For jeg kan ikke gjøre noe før du er kommet fram.» – Derfor heter byen Soar.

Spennende at de ikke kunne gjøre noe før Lot av ute av byen. Enda Lot nok en gang var egenrådig...  Så sterkt virket Abrahams bønn for Lot at de ikke kunne gjøre noe før han var ute av Sodoma.

Men til og med Lot fikk se at Gud visste best. Det ble fjellet likevel

30Fra Soar drog Lot opp i fjellet og slo seg ned der sammen med sine to døtre; for han torde ikke bli i Soar. 

Det som gjør denne historien ekstra sterk for meg, er at jeg fikk denne historien som en trøst der jeg ber for mine barn som ikke er frelst. Bønn nytter! Gud kan og vil sende engler for å ta vare på mine barn og barnebarn. En oppmuntring til deg også, om å fortsette å be for dine! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar