mandag 13. november 2017

Luk 24

Dagens kapittel er virkelig et seierskapittel! Jesu oppstandelse. 

De første som oppdager at Jesus ikke lenger er i graven, er noen kvinner.
 2 Da så de at steinen var veltet bort fra graven,  3 og de gikk inn, men fant ikke Herren Jesu legeme.  4 De visste ikke hva de skulle tro, men med ett stod det to menn hos dem i skinnende klær.  

De visste ikke hva de skulle tro... da får de bekreftelse fra himmelen :-D

...kvinnene fortalte dette til apostlene. 11 Men de mente det hele var løst snakk og trodde dem ikke.

Flere som var skeptiske, men Peter øynet nok håp;
12 Peter gikk ut og løp til graven, og da han bøyde seg inn i den, så han ikke annet enn linklærne. Han gikk da tilbake dit han bodde, og undret seg over det som hadde hendt.

Så får to disipler på vei til Emmaus måte Jesus. De er så heldige å få være med på en helt spesiell bibeltime :-D
 25 Da sa han til dem: «Så uforstandige dere er, og så trege til å tro alt det profetene har sagt! 26 Måtte ikke Messias lide dette og så gå inn til sin herlighet?»27 Deretter begynte han å utlegge for dem det som står om ham i alle skriftene, helt fra Moses av og hos alle profetene.

Så spennende det må ha vært? Jeg la også merke til dette;
28 De nærmet seg nå den landsbyen de skulle til, og han lot som han ville dra videre. 29 Men de bad ham inntrengende: «Bli hos oss! 

"Han lot som om..." Med andre ord var det Hans ønske å være sammen med dem. 

For så høyt har Gud elsket verden. Det var kjærlighet til oss som gjorde at Jesus måtte lide og dø. Det var ikke bare noe han "måtte gjøre" Det var noe han VILLE gjøre, av kjærlighet til oss.

Så kommer verset som viser at Jesus var mer enn bare syner. Det er bare så sterkt!!
36 Mens de talte om dette, stod Jesus midt iblant dem og sa: «Fred være med dere!» 37 De ble forskrekket og redde, for de trodde de så en ånd. 38 Men han sa til dem: «Hvorfor er dere forferdet, og hvorfor lar dere tvilen stige opp i dere? 39 Se på mine hender og mine føtter; det er meg. Ta på meg og se! En ånd har da ikke kjøtt og ben, som dere ser at jeg har.» 40 Dermed viste han dem sine hender og føtter.41 Men enda kunne de ikke tro for bare glede og undring. Da spurte han: «Har dere noe å spise?» 42 De gav ham et stykke stekt fisk, 43 og han tok det og spiste mens de så på.

Kapitlet avslutter med nok en bibeltime, og de får et oppdrag de også vil bli utrustet til. 

 45 Da åpnet han deres forstand så de kunne forstå skriftene
47 og i hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes for alle folkeslag; dere skal begynne i Jerusalem. 48 Dere er vitner om dette. 49 Jeg sender over dere det som min Far har lovt. Men dere skal bli i byen til dere blir utrustet med kraft fra det høye.»

Herre, også i dag vil jeg be for din kirke. Takk at du kan åpenbare ditt Ord for oss. Og takk for den kraften vi får fra det høye! Kraft til å dele med andre :-D

Refleksjoner fra 2021 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar