onsdag 27. januar 2021

Luk 24

Fra dagens kapittel leser vi;

5 Kvinnene ble forferdet og bøyde seg med ansiktet mot jorden. Men de to sa til dem: «Hvorfor leter dere etter den levende blant de døde?  6 Han er ikke her, han er stått opp. Husk hva han sa til dere mens han ennå var i Galilea:  7 ‘Menneskesønnen skal overgis i syndige menneskers hender og korsfestes, og den tredje dagen skal han stå opp.’» 8 Da husket de hans ord.  9 Og de vendte tilbake fra graven og fortalte alt dette til de elleve og til alle de andre. 10 Det var Maria Magdalena, Johanna og Maria, Jakobs mor, som sammen med de andre kvinnene fortalte dette til apostlene. 11 Men de mente det hele var løst snakk, og trodde dem ikke. 12 Peter sto likevel opp og løp til graven, og da han bøyde seg inn i den, så han ikke annet enn linklærne. Så gikk han hjem, fylt av undring over det som hadde hendt.

Kvinnene var de første som fikk del i det store budskapet - men de ble ikke trodd... Heldigvis gjorde Peter mer enn å bare avfeie dem. Han sjekket opp om det stemte :-D 
Heldigvis gjorde Jesus mer enn å åpenbare seg for tre kvinner. Han åpenbarte seg for flere. Blant dem hører vi om Emausvandrerne. Jeg elsker denne historien og har ofte tenkt at dette må ha vært verdens beste bibeltime! Når Jesus la ut skriftene sine. I dag la jeg merke til noe annet i denne historien;

15 Mens de nå snakket sammen og drøftet dette, kom Jesus selv og slo følge med dem. 16 Men øynene deres ble hindret i å se, så de ikke kjente ham igjen.

Noe hindret dem i å se... enda det som var foran dem var noe de lengtet etter. Noe de ikke lenger trodde var mulig. Men Gud er god! Han åpenbarte seg for dem!

32 De sa til hverandre: «Brant ikke hjertet i oss da han talte til oss på veien og åpnet skriftene for oss?» 
Det at Jesus selv var den som la ut skriftene for dem, gjør at jeg tenker det må ha vært fantastisk. Men det er dette verset som overbeviser meg. 

36 Mens de snakket om dette, sto Jesus selv midt iblant dem og sa: «Fred være med dere!» 37 De ble forferdet og redde, for de trodde de så en ånd. 38 Men han sa til dem: «Hvorfor er dere grepet av angst, og hvorfor våkner tvilen i hjertet deres? 39 Se på hendene og føttene mine. Det er jeg. Ta på meg og se! En ånd har ikke kjøtt og bein, som dere ser at jeg har.» 40 *Dermed viste han dem hendene og føttene sine.• 41 Da de i sin glede ennå ikke kunne tro, men bare undret seg, spurte han dem: «Har dere noe å spise her?» 42 De ga ham et stykke stekt fisk, 43 og han tok det og spiste mens de så på.

Det her er sterkt. Etter sin død og oppstandelse er Jesus virkelig LEVENDE. Ikke bare en ånd. Han er oppstanden!

44 Så sa han til dem: «Det var dette jeg talte om da jeg ennå var sammen med dere og sa at alt måtte oppfylles som står skrevet om meg i Moseloven, hos profetene og i Salmene.» 45 Da åpnet han deres forstand så de kunne forstå skriftene

Takk for Den Hellige Ånd som åpenbarer for oss. når vi leser skriftene. En dag skal jeg sitte ned å virkelig lytte, ved Jesu føtter.

Herre, også i dag vil jeg be for mine - du som kan åpne øyne og åpenbare skriftene - måtte de en dag SE at du er verdens frelser. Deres frelser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar