tirsdag 26. januar 2021

Daniel 11

 Profeten Daniel fortsetter med sine mange og store profetier. Det er ikke lett for meg å henge med... Likevel legger jeg merke til dette;

27 Begge kongene har onde hensikter. De sitter ved samme bord og lyver. Men det skal ikke lykkes, for enden kommer først til fastsatt tid. 28 Han vender tilbake til landet sitt med stort bytte, men i hjertet er han motstander av den hellige pakten. Han gjør det han vil, og vender tilbake til landet sitt.
   
 29 Til fastsatt tid skal han igjen dra mot sør, men denne gangen går det ikke som forrige gang. 30 Kitteiske skip kommer mot ham, og han mister motet. Han snur om og lar harmen gå ut over den hellige pakten. Så vender han tilbake og lytter til dem som har sviktet den hellige pakten. 31 Noen av hans hærstyrker kommer og vanhelliger tempelborgen, avskaffer det daglige offeret og stiller opp det motbydelige som ødelegger. 32 Dem som synder mot pakten, lokker han til frafall med glatte ord. Men det folket som kjenner sin Gud, skal stå fast, også i handling. 33 De kloke i folket hjelper de mange til innsikt. Men en kort tid faller de som offer for sverd og ild, fangenskap og plyndring. 34 Når de faller, får de bare litt hjelp. Mange slutter seg til dem, men med baktanker. 35 Noen av de kloke faller som offer, så de blir lutret og renset og vasket rene inntil endetiden. For den fastsatte tid er ennå ikke kommet.

Jeg er ikke i stand til å forstå det - men ordene "til fastsatt tid" forteller meg at Gud har kontroll. Ingen kan styre Gud :-D Jeg legger også merke til at noen lar seg lede til frafall med glatte ord... MEN de som kjenner sin Gud skal stå fast, også i handling.
Herre, det er min lengsel og bønn at jeg skal bli mer og mer kjent med deg, så jeg kan være blant de som står fast når det gjelder! Måtte jeg finne mot og styrke til å være blant de som hjelper andre til innsikt (i det minste med den lille innsikt jeg har fått..) Takk for Den Hellige Ånd som kan gjøre under, og som kan lære meg mer og mer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar