søndag 5. februar 2017

2.Kong 23

Dagens kapittel fortsetter og fortelle om kong Josjia, han som bare var 8 år gammel da han ble konge. Allerede i forrige kapittel fikk vi høre at han var en av de få kongene som valgte å gjøre det som var godt i Herrens øyne. Han hadde helt sikkert en god veileder, likevel må han ha vært en av de virkelig sterke - for det var jo tydelig at han gikk "imot strømmen"

I dag får vi høre dette;
25 Det hadde aldri før vært noen konge som Josjia. Ingen hadde på den måten vendt om til Herren av hele sitt hjerte og av hele sin sjel og av all sin makt, helt som Moseloven krever. Og heller ikke siden kom det noen konge som han.

Kapitlet forteller videre hva kongen gjennomførte - og det var ikke lite! Ikke var det bare ord heller, men virkelig handling. Dramatiske også...
Det var som overskriften forteller, en reformasjon av gudsdyrkelsen. 


Men de store omveltningene til tross.... den neste kongen glemte igjen det hele, og fortsatte på ville veier. Nesten rart, siden hans far var så sterkt forbilde. Men det hadde nok sin pris også, å være så sterk. Og det var nok ikke uten motstand heller.

Når Jesus blir spurt om hva som er det viktigste budet i loven, så sier han
 «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. 38 Dette er det største og første bud. 39 Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv. 40 På disse to bud hviler hele loven og profetene.» (Fra Matt.22)

Av hele hjertet - med alt jeg har... 
Jo, jeg elsker, og er så takknemlig for det Gud har gitt og gir meg. Likevel må jeg innrømme at det ikke er lett å alltid være helhjertet. Jeg har stadig noe jeg må overgi.
Men med glede kan jeg tenke på at jeg er "et kar i Mesterens hånd" Det er ikke først når vi er ferdig utviklet, eller fullkommen, at vi får være der. Vi er i Hans hånd også underveis. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar