onsdag 21. august 2024

Bønn for menigheten

Jeg har i flere år lest fast i nettbibelen, og brukt bloggen min som notatbok. Men dette året fant jeg fram papirbibelen igjen, med notatblokk ved siden av. Og det har vært en velsignelse, så absolutt. Kunne streke under igjen, og notere i margen. Og skrive ned tanker og opplevelser på papir.

Men jeg innrømmer at jeg faktisk savner bloggen min i blant (ler) og i dag måtte jeg bare dele noe :-D

Det var 1.Kong 8 som gjorde så godt, og jeg fikk lyst til å dele. Det er innvielsen av templet, og kong Salomo salmer hele folket til dette.

1Da kalte kong Salomo Israels eldste og alle stammehøvdingene, overhodene for Israels barns familier sammen til seg i Jerusalem, for å føre Herrens paktsark opp fra Davids by, det er Sion.  2Alle Israels menn samlet seg hos kong Salomo på festen

 10Så skjedde det da prestene gikk ut av helligdommen, da fylte skyen Herrens hus.  11Prestene kunne ikke bli stående og gjøre tjeneste på grunn av skyen, for Herrens herlighet fylte Herrens hus.

Tenk når Guds nærvær blir så sterk at Gud selv overtar det hele. Wow

12Da sa Salomo: Herren har sagt at han vil bo i den mørke skyen. 
13Nå har jeg bygd et hus til bolig for deg, et sted hvor du kan bo til evig tid. 

Salomo gjorde noe stort, og la det til rette. Han var åpen for både for å søke og tilbe Gud. Han frydet seg i Guds nærvær. Likevel visste han ikke den dagen at Gud lengtet etter å komme enda nærmere - i våre hjerter.
Hvor åpen er du og jeg for dette? Hva gjør vi for å legge det til rette? Søker jeg Ham av hele mitt hjerte som Salomo og David gjorde?

Salomos bønn ved innvielsen er sterk. Han be for sitt folk i alle situasjoner de måtte komme i, men også for den som måtte være en fremmed.
 41Kan hende det også kommer en fremmed, en som ikke er av ditt folk Israel, men kommer fra et fjernt land for ditt navns skyld - 42for de vil få høre om ditt store navn og om din sterke hånd og om din utrakte arm - når han så kommer og ber, vendt mot dette huset, 43så vil du høre det i himmelen, der hvor du bor, og gjøre alt som den fremmede roper til deg om, så alle jordens folk må lære å kjenne ditt navn og frykte deg likesom ditt folk Israel, og forstå at det er ditt navn som nevnes over dette huset som jeg har bygd. 

60Da skal alle folk på jorden kjenne at Herren er Gud, han og ingen annen. 

Det var helt klart tidenes "stevne":
v.66  De gikk hjem til teltene sine, lykkelige og glade i hjertet over alt det gode Herren hadde gjort.

Herre, i dag ber jeg for de troende,  for Din menighet. Måtte Ditt nærvær være så sterk i våre hjerter, så andre kan få kjenne, merke og se at Du er Gud. Åh Herre, hjelp meg så jeg ser hva jeg trenger å vende om fra, eller vende om til. Jeg vet at det er Du som gjør verket - men selv trenger jeg å se, forstå og handle på det. Takk at Du er min Underfulle Rådgiver, Veldige Gud, Evige Far og Fredsfyrste. Takk at Du er verdens lys - lyset i våre hjerter. AMEN



2 kommentarer:

  1. Fint å lese. Minner meg ordet: Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere. (Jak.4,8)
    Ha en velsignet god uke.

    SvarSlett
  2. Tusen takk - det er så sjeldent det kommer kommentarer her, så jeg glemmer å se etter :-D Trøstefulle Ord der, fra Jak 4;8

    SvarSlett