tirsdag 12. desember 2023

Guds mektige hånd

 Farao og hele egypt har sett hva Gud kan utrette gjennom de 6 første store plagene i Egypt. Både hvordan de kom, og hvordan de ble stoppet. Men Farao er fortsatt like bestemt. I 2.Mos 9 leser vi;

13  Herren sa til Moses: «Stå tidlig opp i morgen og tre fram for farao og si til ham: Så sier Herren, hebreernes Gud: La mitt folk dra, så de kan tjene meg! 14 For denne gangen vil jeg sende alle plagene mine mot deg selv og over tjenerne dine og folket ditt, så du kan kjenne at ingen er som jeg på hele jorden. 15 Jeg kunne allerede ha rakt ut hånden og slått deg og folket ditt med pest, så du var blitt utryddet fra jorden. 16 Men jeg har likevel holdt deg oppe for å vise deg min makt, og for at navnet mitt skal bli forkynt over hele jorden. 17 Fortsatt hindrer du folket mitt og lar det ikke dra. 18 Se, i morgen på denne tiden sender jeg et kraftig haglvær som det aldri har vært maken til i Egypt fra den dagen landet ble grunnlagt og til nå. 19 Men nå, send bud og sørg for å bringe buskapen din og alt det du har på marken, i sikkerhet! Alle mennesker og dyr som er ute på marken, og som ikke har rukket å komme i hus, skal dø når haglet faller over dem.»

Farao ble advart og fikk en sjanse til å redde både buskap og tjenere. Noen trodde og hørte, mens andre ikke brydde seg. Det kommer fram i de neste versene;

20 De av faraos tjenere som fryktet Herrens ord, lot tjenerne sine og buskapen søke tilflukt innendørs. 21 Men de som ikke åpnet hjertet for Herrens ord, lot tjenerne og buskapen bli ute på marken.

Etter hva de hadde sett - hvordan turte de la være å lytte..?


Bibelleseplanen henviste videre til 2.Tim 3, og der fant jeg disse versene;

16 Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, 17 så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning.

Spennende Ord å lese til nettopp denne historien. Noen dro nytte av Guds Ord i Egypt, mens andre mistet noen viktig ved ikke å lytte. 

Dette fikk meg til å minnes at det faktisk er slik også i dag. Mange harde hjerter, mange som ikke bryr seg. Men det er også mange som ikke tenker på det, fordi de ikke har hørt. 
Jesus, jeg takker for Ordet - for livet i Ordet! Jeg ber for alle som tror, at vi i enda sterkere grad skal være et lys for Deg. Vise veien til Deg og Ditt Ord. Åpne mine øyne Herre, så jeg ser når muligheten er der, og våger og gripe den. Åpne mitt hjerte så jeg hører når anledningen er der - når Du ber meg gå! Jeg ber om at Du, høstens Herre, skal drive arbeidere ut. Måtte jeg få være en av dem! Jeg vet ikke hvordan... vis meg Herre, jeg ber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar