lørdag 16. desember 2023

Samarbeid - menigheten

  2.Mos 17 forteller;

10 Josva gjorde som Moses sa, og kjempet mot amalekittene, mens Moses, Aron og Hur gikk opp på toppen av høyden. 11 Da gikk det slik til at så lenge Moses holdt hånden oppe, hadde israelittene overtaket. Men så snart han lot hånden synke, fikk amalekittene overtaket. 12 Men da Moses ble trett i hendene, fant de en stein og plasserte den under ham. Han satte seg på den, og Aron og Hur støttet hendene hans, en på hver side. Da var hendene hans støe helt til solen gikk ned. 13 Josva slo ned amalekittene og deres hær med sverd. 14 Siden sa Herren til Moses: «Skriv dette ned i en bokrull som et minne, og les det opp for Josva. 

Dette er en kjent historie som påminner oss om hvor viktig det er å støtte hverandre - styrken i det å stå sammen!
Alenetid med Gud er viktig, men vi trenger også fellesskapet. Og ikke minst støtte hverandre.

Dette kommer også fram i neste kapittel, der Moses får gode råd fra sin svigerfar Jetro;

17 Da sa svigerfaren til ham: «Det er ikke bra, det du gjør. 18 Både du og folket som er hos deg, vil bli helt utslitt. Dette er altfor tungt for deg. Du kan ikke gjøre det alene. 19 Hør nå på meg! Jeg vil gi deg et råd, og Gud skal være med deg. Du skal tre fram for Gud på vegne av folket og legge sakene deres fram for ham. 20 Du skal forklare dem forskriftene og lovene og gjøre dem kjent med den veien de skal gå, og de gjerningene de skal gjøre! 21 Men du skal se deg ut dyktige menn av hele folket, menn som frykter Gud, er pålitelige og hater urett vinning. Du skal sette dem til å være førere over tusen, hundre, femti og ti. 

Bibelleseplanen viste så til 2.Kor 8 som i tillegg til samarbeid også tar opp det å dele

2 For i sin nød ble de hardt prøvet, men deres overstrømmende glede og dype fattigdom har gjort dem rike og villige til å gi. 3 De ga etter evne, ja, over evne og frivillig, det kan jeg bevitne. 4 De ba inntrengende om å få bli med på gaven og tjene de hellige sammen med oss. 5 Og de ga ikke bare slik vi håpet, men de ga seg selv, først til Herren og så til oss, slik Gud vil det

Stort å lese hvordan de ga med glede, også når de hadde lite. Paulus viser til det Israel opplevde i forhold til sankingen av manna.

15 Den som fikk mye,
hadde ingen overflod,
og den som fikk lite,
led ingen mangel.

Gud er vår forsørger - vi lærer gavmildhet av Ham 


Herre, først og fremst vil jeg takke Deg for livet jeg har i Deg! Og så vil jeg takke Deg for gaven det er å være en del av fellesskapet. Menigheten. Måtte jeg være en som er med å bygge, støtte og dele!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar