mandag 11. september 2023

Livet i Ordet

 I Luk 4 leser vi om da Jesus, etter 40 dagers faste, blir fristet av djevelen. Det er to ting som forundrer meg faktisk. Det ene er at fristelsen kom etter den lange fasten. Det er jo da man kanskje forventer en åndelig superstyrke? Og det har man kanskje, men det er også da man er en "farlig kriger". En den onde vil kjempe imot... 

Også Jesus ble fristet. Det andre som forundret meg, var det jeg leste i v.13

Da djevelen hadde fullført hele fristelsen, gikk han bort fra ham inntil en laglig tid.

Tenk at til og med fullkomne Jesus ble fristet av djevelen. Heb.4 skriver;

14 Da vi nå har en stor øversteprest som har gått gjennom himlene, Jesus, Guds Sønn, så la oss holde fast ved bekjennelsen! 15 For vi har ikke en øversteprest som ikke kan ha medlidenhet med oss i vår svakhet, men en som er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. 16 La oss derfor med frimodighet tre fram for nådens trone, så vi kan få miskunn og finne nåde som gir hjelp i rette tid.

Nå hadde Jesus mer enn denne kampen etter den lange fasten. Han startet en mektig tjeneste hvor mange under og tegn skjedde. Det henger sammen... kamp og seier.

Til slutt dette velkjente som mange av oss har hørt før. Redskapet Jesus brukte for å overvinne den onde, var Guds Ord! "Det står skrevet!"

Dette minner meg om lignelsen Jesus fortalte om de 10 som ventet på brudgommen (Matt 25) Alle hadde lamper som lyste, alle sovnet.. og når de våknet var det bare 5 av dem som hadde olje til lampene. Hva var denne oljen? Jeg tror det er Guds Ord. Livgivende Ord i alle slags situasjoner.

Jesus, takk for livets Ord! Takk for alle ganger Du minner meg om Ord jeg har lest. Jeg skulle ønske jeg var enda bedre til å huske Ord utenat :-D men jeg er i alle fall takknemlig for at jeg husker innhold, og kan søke det opp når jeg trenger det. 
I dag ber jeg om hjelp til å smitte bibel-glede! Smitte en lengsel etter å lese mer i Guds Ord!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar