fredag 8. september 2023

Bartimeus

 Mark 10 avslutter med historien om Bartimeus. En av bibelens mange personligheter jeg har blitt glad i. 

46De kom så til Jeriko. Og da han dro ut fra Jeriko sammen med disiplene sine og en stor folkemengde, satt Timeus’ sønn, Bartimeus, en blind tigger, ved veien. Matt 20:29 ff. Luk 18:35 ff. 47Da han hørte at det var Jesus fra Nasaret, begynte han å rope: Jesus, du Davids sønn, miskunn deg over meg! 1:24. 5:34. 10:52. 11:10. 12:35. Matt 9:27. 48Mange truet ham for å få ham til å tie, men han ropte bare enda høyere: Du Davids sønn, miskunn deg over meg! 49Jesus sto da stille og sa: Kall ham hit! Og de ropte på den blinde og sa til ham: Vær frimodig! Stå opp, han kaller på deg. 50Han kastet kappen av seg, sprang opp og kom til Jesus. 51Jesus tok så til orde og sa til ham: Hva vil du jeg skal gjøre for deg? Den blinde sa til ham: Rabbuni, at jeg må få synet igjen. 52Jesus sa til ham: Gå bort, din tro har frelst deg! Og straks fikk han synet igjen, og fulgte ham på veien.

Først tenkte jeg at da Bartimeus våknet denne morgenen, så tenkte han sikkert at det kom til å bli en helt vanlig dag. Men det skulle det så absolutt ikke bli.
Men når jeg i dag leser om hans iver da han hørte at Jesus var der - da aner jeg at han lenge har både ventet og lenget etter å møte Ham. 
Selvsagt visste han ikke at det skulle skje akkurat denne dagen. Men det var antagelig noe han håpet og ventet på.

Og når dagen endelig var her, kunne ingenting stoppe ham. Jeg hørte en undervisning som sa at ordene Bartimeus ropte var noe helt spesielt. "Du Davids sønn" indikerte på at han trodde Jesus var Messias. 

Vi har en bok i barnehagen, om Bartimeus. Jeg har så lyst til å dele et bilde fra denne boken. Bartimeus ble jo forsøkt å hysjes ned. Han var bare en tigger som forstyrret... Men Bartimeus visste at et møte med Jesus ville forvandle livet hans. Så han valgte å følge sitt hjerte og trosse de som prøvde å stoppe ham. Han ropte bare enda høyere "Så høyt at han ble helt rød i fjeset" forteller jeg barna. De smiler gjenkjennende på det :-D


Hans iver og besluttsomhet ble belønnet <3 Jesus stoppet opp og spurte "Hva vil du jeg skal gjøre for deg?"

Har du en fortvilet bønn..? Kjenner du behovet for å bare rope det ut? Gud hører alle slags bønner! Også bønner som denne. 

Det er også noe godt i det at Jesus spør "Hva vil du jeg skal gjøre for deg?"
Det er jo et spørsmål jeg selv kan stille også, sant? "Jesus, hva vil du jeg skal gjøre for Deg?"



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar