fredag 11. august 2023

Sett vakt for min munn..

 I går snakket jeg litt om påvirkninger ytre påvirkninger. Mennesker jeg omgir meg, eller ting jeg ser og hører gjennom for eksempel media. 
Dagens salme snakker om både ytre og indre påvirkninger. Og den tar opp en viktig del "min munn". Hva jeg sier til meg selv og andre har stor kraft. Så Davids bønn her er viktig. 

1En salme av David. Herre, jeg kaller på deg, skynd deg til meg! Vend øret til min røst når jeg roper til deg! 2La min bønn gjelde som røkoffer for ditt åsyn! La mine løftede hender gjelde som et aften-matoffer! 28:2. 2Mos 30:7,8. Luk 1:10. Åp 5:8. 3Herre, sett vakt for min munn! Vokt mine leppers dør! 34:14. 39:2. Ord 13:3. 21:23. Jak 1:26. 4La ikke mitt hjerte bli dratt til noe ondt, til å gjøre gudløs gjerning sammen med menn som gjør urett. La meg ikke ete av deres fine retter! 119:36. Ord 23:6. 5La en rettferdig slå meg i kjærlighet og tukte meg! Det er som olje på hodet, la ikke mitt hode vegre seg!

Jesus, takk at jeg hver dag kan komme til Deg - Du som rettleder og hjelper meg. Hva trenger jeg å omvende meg fra? Er det noe jeg sier til meg selv eller andre, som river ned i stedet for å bygge opp?
Måtte jeg snakke både tro og sannhet. Måtte jeg bygge i kjærlighet. Takk at Du gir meg råd når jeg går på ville veier. Og minner meg på når jeg trenger å tenke meg om en gang til. Jeg ber for dagen i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar