søndag 6. august 2023

Jesus har all makt!

 I går delte jeg en sang som het "Hjelp fra himmelen". I dag leser jeg Mark 5, som åpner med en hendelse der en virkelig fikk nettopp dette - hjelp fra himmelen!

1Så kom de til den andre siden av sjøen, til Gerasener-landet. 5,1 Gerasener-landet av byen Gerasa, området sørøst for Gennesaret-sjøen. Innbyggerne her var ikke jøder. 2Da han steg ut av båten, kom en mann mot ham fra gravhulene. Han var besatt av en uren ånd 

Det første jeg tenkte på da jeg leste dette, var at denne mannen neppe var et overraskende møte for Jesus. For mannen var det nok det, men ikke for Jesus. Jeg tror Han kom, nettopp for dette. For mannens skyld, ja, men også for å vise hvem Han selv er. Allmektig Gud.

3og holdt til i gravene. Ingen var lenger i stand til å binde ham, ikke engang med lenker. 4For han var ofte blitt bundet med fotjern og lenker, men lenkene rev han av seg, og fotjernene sprengte han. Ingen klarte å rå med ham. 5Natt og dag skrek han i gravhulene og i fjellet, og slo seg selv med steiner.
6Da han fikk se Jesus langt borte, kom han løpende, kastet seg ned for ham 7og ropte høyt: «Hva har du med meg å gjøre, Jesus, Sønn av Den Høyeste Gud? Jeg ber deg for Guds skyld, pin meg ikke!» 1,24 8For Jesus hadde sagt til ham: «Far ut av mannen, du urene ånd!» 9Jesus spurte ham: «Hva er ditt navn?» Han svarte: «Mitt navn er Legion; for vi er mange.» 5,9 Legion stor hæravdeling. Her brukt om et stort antall. 10Og han bønnfalt Jesus om at han ikke måtte sende dem ut av bygden. 11Nå gikk det en stor svineflokk og beitet der ved fjellet, 12og de urene ånder bad ham: «Send oss bort til svinene, så vi kan fare inn i dem!» 13Det gav han dem lov til. Da fór de urene ånder ut av mannen og inn i svinene, og hele flokken, omkring to tusen dyr, satte utfor stupet og ned i sjøen, og der druknet de.
14De som gjette dem, løp av sted og fortalte det i byen og grendene omkring, og folk kom ut for å se hva som hadde hendt. 15Da de kom fram til Jesus, så de den besatte sitte påkledd og ved sans og samling – han som hadde vært besatt av alle åndene. Da ble de forferdet. 16De som hadde sett det hele, fortalte hvordan det var gått for seg med den besatte og med svinene. 

Jeg tror dette må være den sterkeste helbredelsen de hadde opplevd, de som var rundt Ham? Og så fantastisk at de delte denne historien med oss. Det er virkelig sant. Jesus sa i Joh 16 
33 Dette har jeg sagt dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, jeg har seiret over verden!»
Og i 1.Joh 4 står det
 4 Men dere, mine barn, er av Gud og har seiret over dem. For han som er i dere, er større enn han som er i verden. 

Kjenner lovsang i hjertet 
Hans navn er Underfull Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far og Fredsfyrste (Jes 9)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar