mandag 7. august 2023

Det som ingenting koster - koster alt...

 Denne morgenen startet jeg med Mark 5 hvor vi blant annet møter en kvinne som har vært plaget med blødninger i mange år. 

25Nå var det en kvinne der som hadde hatt blødninger i tolv år. 3 Mos 15,25 26Hun hadde vært behandlet av mange leger og lidd mye, og alt hun eide, hadde hun brukt uten å bli hjulpet; det var heller blitt verre med henne. 27Hun hadde hørt om Jesus, og nå kom hun gjennom mengden og rørte ved kappen hans bakfra. 6,56 28For hun tenkte: «Om jeg så bare får røre ved klærne hans, blir jeg frisk.» 29Med en gang stanset blødningen, og hun merket at hun var blitt helbredet for plagen. 

Hun hadde brukt alt hun eide på å søke hjelp - uten å få noe igjen for det. Så kommer hun til Jesus, uten en krone... og i dette møtet skjer det fantastiske. Hun er helt frisk.


I det siste har jeg hørt en del undervisning om at det koster å følge Jesus. Og det er det jo ingen tvil om. Men prisen handler ikke først og fremst om penger. Det handler om hva jeg møter i livet. Av motstand, av tanker og følelser når jeg velger å stå opp for sannheten. Det koster tid og krefter. 
Men er ikke alt av nåde? Er det ikke gratis? JO - det er kanskje det vanskeligste å forklare. 

Jeg tenkte på en sang Lars Mörlid synger "Det som ingenting koster, koster alt"
Jesus underviser også om dette, blant annet i Luk 14;25-33 
 28 Vil noen av dere bygge et tårn? Da må du først regne ut hva det koster. Du må se om du har nok penger til å fullføre det. 


Jesus - dette kan være litt vanskelig å gripe. Men takk at Du Herre, åpenbarer for oss det vi trenger å forstå. Takk at Du HAR betalt prisen, slik at vi av nåde kan følge Deg. Takk at Du er vår styrke og vår hjelp når vi "betaler" vår del ved å ta vårt kors opp og følge Deg. Vår pris er for ingenting å regne, mot hva Du har betalt for oss med Ditt blod.

Kom til å tenke på hva som står i Jesaja 55 "Kom og kjøp, uten penger og uten betaling" Litt artig da, at de bruker ordet "kjøp" Som om det også her sies at det koster - selv om alt er av nåde og helt gratis :-D

Hør, alle som tørster, kom hit og få vann!
        Kom, dere som ikke har penger!
        Kjøp korn, så dere kan spise,
        ja, kom og kjøp uten penger,
        uten betaling vin og melk!
   
  2 Hvorfor bruker dere penger
        til det som ikke er brød,
        og lønnen for deres arbeid
        til slikt som ikke metter?
        Hør, ja bare hør på meg,
        så skal dere få spise det som godt er,
        og fryde dere over fete retter.
   
  3 Vend øret hit og kom til meg,
        hør, så skal dere få leve.
        Jeg vil slutte en evig pakt med dere
        og vise dere varig troskap,
        slik jeg gjorde mot David.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar