onsdag 2. august 2023

Hva jeg har i Kristus

I Mark 4;25 sier Jesus noe underlig.

For den som har, skal få. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har.

Nå er jeg ikke den første som har stoppet opp ved denne teksten, så denne undringen har jeg selv hørt. Men den er jo verdt å tenke litt på.
Kan man bli fratatt noe man ikke har? Miste noe man ikke har?

Det kan handle om en som ikke vet at han faktisk har noe. Han tror han ikke har noe, og mister det han faktisk hadde.
Det kan også være en som kunne hatt noe, dersom han hadde hentet det ut (Lottokupong, flakslodd el.l) Altså noe han ikke har for øyeblikket, men som i virkeligheten er hans. 

Jeg tenker på alle de gode løftene Gud ga Israel - dersom de holdt seg nær Ham. 
Jeg tenker også på hva vi har i Ham. Jeg vet at jeg har mye mer enn jeg er klar over.
En av mine bønner fra salmene er "Lukk opp mine øyne så jeg ser de underfulle ting i Din lov" (salme 119) og på bønnen Paulus ba for sine venner i Ef.1. En viktig bønn i denne sammenheng;

15 Derfor holder jeg ikke opp med å takke Gud for dere når jeg nevner dere i mine bønner. 16 For jeg har hørt om deres tro på Herren Jesus og deres kjærlighet til alle de hellige. 17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Måtte han gi deres hjertes øye lys, så dere forstår hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig arven er for de hellige, 19 og hvor veldig hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke 20 reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, 21 over alle makter og myndigheter, over alt velde og herredømme og over alle navn som kan nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende. 22 Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, har han gitt til kirken, 23 som er Kristi legeme, fylt av ham som fyller alt i alle.

Det blir min bønn i dag - at jeg skal se hva jeg har. Både det jeg har sett men kanskje glemt, og det jeg trenger og se som jeg ikke var klar over. Det første jeg vil takke for, er at jeg er frelst av nåde! At Gud er min Far. At Hans omsorg er med meg hver dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar