fredag 4. august 2023

Han som har all makt.

Mark 4 avslutter med historien der Jesus stiller stormen. Det er en mektig historie.

35Samme dag, da det led mot kveld, sa han til dem: «La oss sette over til andre siden av sjøen.» Matt 8,18 36De lot folket bli igjen, og tok ham med seg i båten som han satt i. Også andre båter fulgte med. 37Da kom det en voldsom virvelvind, og bølgene slo inn i båten, så den holdt på å fylles. 38Men han lå og sov på en pute bak i båten. De vekket ham og sa til ham: «Mester, bryr du deg ikke om at vi går under?» 39Da reiste han seg, truet vinden og sa til sjøen: «Stille! Vær rolig!» Og vinden la seg, og det ble blikk stille. Matt 8,26+; Mark 6,51 40Da sa han til dem: «Hvorfor er dere så redde? Har dere ennå ingen tro?» 41Men de var grepet av stor frykt og sa til hverandre: «Hvem er han? Både vind og sjø adlyder ham.»

Tenker på at Jesus til og med kunne gå på vannet. Han er Herre over det. I salme 107 leser vi;

  29 Han fikk stormen til å stilne,
        havets bølger falt til ro.
   
 30 Glade ble de da det stilnet;
        han førte dem til den havn de ønsket.

Nå er Han skaperen av alt liv - så vi vet at Han er Herre over mer enn vannet. Han har all makt. 

Jeg sitter og tenker på at når jeg er I HAM, så er det også uendelig mye jeg kan gjøre. Filip 4;13 sier "Alt makter jeg i Han som gjør meg sterk" Det ligger mye her som jeg ikke helt har klart å gripe. Min tro og tillit til Ham trenger så absolutt å vokse mer. 

Jesus - jeg har full tro og tillit til hva Du kan gjøre. Du som har all makt. Det er hva jeg kan gjøre i Deg som er den vanskelige biten. Det å tro at Du kan bruke meg, og at jeg kan ta i bruk kraften jeg har gjennom Deg. Måtte mitt hjertes øye få lys så jeg ser hva jeg har, og kan gjøre, i Deg.

Takk for stormene Du har stilnet også i mitt liv. For det hender det stormer inni meg og rundt meg. Du er trofast. Du er sterk. Du har virkelig all makt.
Jeg ber for de som opplever at de står midt i en storm i dag. Takk for at de kan rope til Deg, Du som hører når vi ber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar