søndag 9. juli 2023

Han ga etter for press...

 I Luk 23 står Jesus foran Pilatus. Folket vil ha Ham dømt. Eller ville de det egentlig? Jeg skulle til å skrive om Pilatus som ga etter for press, men jeg tror det var mange som ga etter denne dagen, for den sterkeste røsten som ropte "korsfest"
Luk 23 forteller;

13Pilatus kalte sammen overprestene, rådsmedlemmene og folket 14og sa til dem: «Dere har ført denne mannen fram for meg og sagt at han villeder folket. Nå har jeg forhørt ham i deres nærvær og kan ikke se at mannen er skyldig i noe av det dere anklager ham for. 15Det kan heller ikke Herodes, for han har sendt ham tilbake til oss. Altså har han ikke gjort noe som fortjener dødsstraff. 16Jeg vil derfor la ham bli pisket og så løslate ham.» 1723,17 Men … fange fri Ordene mangler i de fleste eldre håndskriftene. Jf. Matt 27,15; Mark 15,6.Men til høytiden måtte han gi dem en fange fri. 18Da ropte de alle som en: «Bort med ham! Gi oss Barabbas fri!» 19Apg 3,14 – Barabbas var en mann som hadde blitt fengslet for opptøyer i byen og for mord.
20Pilatus talte da igjen til dem, for han ville gjerne gi Jesus fri. 21Men de ropte tilbake: «Korsfest! Korsfest ham!» 22For tredje gang sa han til dem: «Hva ondt har han da gjort? Jeg har ikke funnet ham skyldig i noe som kan straffes med døden. Jeg vil derfor la ham bli pisket og så løslate ham.» 2323,23 korsfestes romersk =dødsstraff. Men de presset på og forlangte med høye skrik at han skulle korsfestes. Og skriket deres fikk overtaket.
24Da felte Pilatus dommen; det skulle bli som de krevde. 

Flere ganger prøvde Pilatus å sette Jesus fri. For han var jo uskyldig! Og likevel... han gir etter for presset fra folket. Den sterke røsten gjør at han gjør noe han egentlig er helt imot. Noe han vet er feil..

Pilatus er ikke enestående. Det skjer igjen og igjen. Alle andre mener at ... og det høres jo riktig ut at... Men Ordet sier faktisk noe annet. Hva velger jeg?

Jeg startet med å tenke på Pilatus som ga etter. Men når vi tenker på alt det gode Jesus gjorde for mange av dem, så var det ikke hele folket som ropte. Det triste er at mange hang seg på, påvirket av de som ropte fra sidelinja. Hva skjedde med hjertene deres?

Mark 15:11 forteller 
Men overprestene egget opp folkemengden, så de ba ham gi Barabbas fri i stedet. 
De ga etter for presset..

Kjære Far - det er lett å tenke på alle andre som gir etter for press. Men jeg vet at også jeg har gjort det. Mange ganger. Åh Herre, hjelp meg så jeg alltid vender om til DEG! At jeg har blikket festet på Deg og Ditt Ord, og ikke gir etter for verdens press.

Det mest spennende i denne historien er likevel det faktum at Gud var med hele veien. Han hadde en plan som var vanskelig å både se og forstå for de som var rundt akkurat da. 
Jesus - først og fremst vil jeg takke for frelsen! Din død ga liv til de som tror på Deg. Heller ikke det er lett å se og forstå, men så utrolig godt å få gripe i tro. Åh Herre, jeg ber om at flere må få se dette! Og tro på Deg.

Også i dag skjer det mye vondt. Og det kan være vanskelig å se Deg. Men Du er her! Du som har lovet å være med alle dager helt til verdens ende..
Og når den måtte være her - da har Du forberedt noe langt, langt bedre! Et sted der ondskap er fullstendig overvunnet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar