torsdag 13. juli 2023

Forventninger

 Mark 3 forteller

Han gikk igjen inn i synagogen. Der var det en mann med en hånd som var visnet. 2Og de holdt øye med Jesus for å se om han ville helbrede mannen på sabbaten, så de kunne reise anklage mot ham. 3Men han sa til mannen med den visne hånden: «Reis deg og kom fram!» 4Matt 12,10f; Luk 6,9; 13,14ff; 14,3; Joh 5,16; 9,14.16 Så spurte han dem: «Hva er tillatt på sabbaten? Å gjøre godt eller å gjøre ondt, å berge liv eller å ta liv?» Men de tidde. 5Joh 12,40 Da så han på dem som sto omkring, harm og bedrøvet over at de hadde så harde hjerter, og sa til mannen: «Rekk fram hånden!» Mannen gjorde det, og hånden ble frisk igjen. 612,133,6 herodianerne trolig gruppebetegnelse på innflytelsesrike personer som støttet den herodianske kongeætten. Men fariseerne gikk ut, og sammen med herodianerne begynte de straks å legge planer mot Jesus for å få tatt livet av ham.


Det er ganske utrolig egentlig, hvor forskjellige forventninger vi har? De så etter helbredelser som noe de kunne felle Jesus for..?! Men de fleste ville både takke og ære Jesus for under Han gjør.


7Jesus dro ned til sjøen med disiplene, og en mengde mennesker fra hele Galilea fulgte etter. Også fra Judea, 83,8 Idumea gr. navn på område sør for Judea. det hebr. navnet er Edom. landet bortenfor Jordan området øst og nordøst for Dødehavet, også kalt Perea. Tyros og Sidon bystater på kysten av Fønikia ved Middelhavet. Står i evangeliene som symbol på hedningenes verden og innbyggerne der, som motsetning til Israels folk. Jf. Matt 11,21; Mark 7,24; Luk 6,17. fra Jerusalem og Idumea, fra landet bortenfor Jordan og fra områdene rundt Tyros og Sidon kom de til ham i store mengder fordi de hørte om alt det han gjorde. 94,1; Luk 5,3 Da ba han disiplene holde en båt klar for ham, dersom folkemengden skulle trenge for hardt inn på ham. 106,56 For han helbredet mange, så alle som hadde plager, trengte seg fram for å røre ved ham.

Kom til å tenke på Herodes som jeg har nevnt tidligere. Hans forventninger var å se litt aksjon. Han var ikke ute etter å bli berørt selv, han ville bare se hva som kunne skje liksom (Luk 23)

Hvilke forventninger har har du og jeg? Jeg må innrømme at jeg lengter etter mer, men forventningen er ofte blandet med erfaring. Og min erfaring er jo ikke helt den samme som det disiplene opplevde..
Men både tro, håp og forventninger kan vokse :-) så jeg ber og håper på det!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar