lørdag 29. juli 2023

Bønn

I dag leste jeg en trist del av evangeliet.

Så kom Jesus sammen med disiplene til et sted som heter Getsemane, og han sa til dem: «Sett dere her mens jeg går dit bort og ber.» 3717,1; Mark 1,29; 3,16f; 5,37; 9,2; 13,3; 14,3326,37 de to Sebedeus-sønnene apostlene Jakob og Johannes. Jf. 10,2; 17,1; 20,20. Han tok med seg Peter og de to Sebedeus-sønnene, og han ble grepet av sorg og gru. 38Sal 42,6.12; 43,5; Joh 12,27 Da sa han til dem: «Min sjel er tynget til døden av sorg. Bli her og våk med meg!» 39Joh 6,38; Hebr 5,7f Han gikk fram et lite stykke, kastet seg ned med ansiktet mot jorden og ba: «Min Far! Er det mulig, så la dette begeret gå meg forbi. Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» 40Da han kom tilbake til disiplene og fant dem sovende, sa han til Peter: «Så klarte dere ikke å våke med meg en eneste time? 4126,41 fristelse kan også oversettes «prøvelse», «det å bli satt på prøve». >4,1. kroppen gr. sarks, «kjøtt». =kjøtt, kjøtt og blod. Våk og be om at dere ikke må komme i fristelse! Ånden er villig, men kroppen er svak.» 

Jesus kjempet sitt livs kamp. Ja, ikke bare det, han kjempet hele verdens kamp. Og Han tok med seg sine nærmeste og oppfordret dem til å be sammen med Ham. Jeg er sikker på at de virkelig ville det. Kanskje til og med sa "Klart vi skal be sammen med Deg!" Men de klarte det ikke...
Nå sier Jesus "Så klarte dere ikke en eneste time.." Det høres sikkert ut som bebreidelse. Men når jeg leser resten av verset, ser jeg sorg og forståelse; "
Våk og be om at dere ikke må komme i fristelse! Ånden er villig, men kroppen er svak."

Har du lovet å be for noen? Eller satt deg som mål og be for noen så ofte du kommer på det? For så å stadig oppdage hvor lite du har gjort det..?
Det har i alle fall jeg. Jeg tenkte på det da jeg leste dagens tekst. Ånden er villig, men kroppen er svak...

Så bra Jesus, at Du gjorde meg oppmerksom på det. Så jeg kan lære av det. Og så bra at du viser forståelse og oppmuntrer til å prøve igjen. 

Herre, i dag ber jeg for venneparet som venter baby. Må Du beskytte og hjelpe dem. Takk at Du velsigner familien.
Jeg ber for min egen familie, og mine venner.
Jeg ber for menigheten min, både den lokale og den internasjonale. 
Jeg ber for de som forkynner Ditt Ord.
Jeg ber for alle troende, at Du skal vekke deres lengsel for mer Ord og bønn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar