torsdag 6. juli 2023

Å elske - uansett

 Er det noe Jesus virkelig lærte oss, så var det å elske hverandre. Uansett! Jeg tenkte på det da jeg leste de velkjente versene der Jesus sier han lengter etter å samle Israels barn som en hønemor samler kyllingene under sine vinger. Kapitlet startet med hvor galt alt hadde blitt... også kommer Jesu lengsel fram slik;

37 Jerusalem, Jerusalem! Du som slår i hjel profetene og steiner dem som er sendt til deg! Hvor ofte jeg ville samle dine barn, som en høne samler kyllingene sine under vingene. Men dere ville ikke. 

Gjennom både liv og Ord viste Jesus at kjærligheten var det sterkeste. Og Han oppfordret oss til å vise det samme. Det betyr ikke at Han godtok alt de gjorde. Det var menneskene Han elsket og lengtet etter.

Han var ofte sint på fariseerne, men se hvordan han tok imot Nikodemus. Og dagens vers viser også kjærlighet på tross av. Jesus gikk i døden "mens vi enda var syndere" (Rom 5;6-11) Snakk om kjærlighet på tross av!Jeg tenker på natten i Getsemane, der de kommer for å fange Jesus. En av de som kommer for å ta ham, mister øret i kampens hete. Hva gjør Jesus? Helbreder ham! Sin motstander.
Jesus - takk for at Du elsker meg, av bare nåde. Her er det intet "på grunn av" - bare "på tross av"
Så takknemlig jeg er for det!

  21 Men én ting legger jeg meg på hjertet,
          og dette gir meg håp:
   
 22  Herren er nådig, vi går ikke til grunne.
          Hans barmhjertighet tar ikke slutt,
   
 23 den er ny hver morgen.
          Din trofasthet er stor.
   
 24 Jeg sier: Herren er min del,
          jeg setter mitt håp til ham.
   
 25 Herren er god mot dem
          som venter på ham og søker ham.
   
 26 Det er godt å være stille
          og vente på hjelp fra Herren.

Jeg elsker fordi Han elsker meg først skriver Johannes i 1.Joh 4;19  Åh Herre, i dag ber jeg om at Du fortsatt må arbeide i meg, forme mitt hjerte så jeg blir mer lik Deg. Du som sa at det største budet av alt, var å elske.
Mester! Hvilket bud er det største i loven? Han sa til ham: Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første budet. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv.  (Matt 22;36-39)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar