tirsdag 20. juni 2023

Modig og Sterk

 For et par dager siden leste vi om Daniels og hans nære venner, som gikk sammen i bønn og opplevde et fantastisk bønnesvar. Deres tro var sterk, og de erfarte en mektig Gud som hørte deres bønner.

I dagens kapittel (Daniel 3) får de en utfordring som ville skremt meg veldig!

5Når dere hører lyden av horn, fløyte, sitar, harpe, lutt, sekkepipe og alle andre slags instrumenter, skal dere falle ned og tilbe gullstatuen kong Nebukadnesar har reist. 6Den som ikke faller ned og tilber, skal straks kastes i ovnen med flammende ild.»

Å bli stående etter denne befalingen er vanvittig modig gjort. Men så sterk var deres tro, og så stor respekt hadde de for den himmelske Gud.

16Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego svarte kong Nebukadnesar: «Vi behøver ikke å svare deg på dette. 17Jes 43,2 Om den Gud som vi dyrker, kan berge oss ut fra ovnen med flammende ild og fra din hånd, konge, så vil han berge oss. 182 Mos 20,3ff; 23,24; 34,14 Og om han ikke gjør det, skal du vite, konge, at vi likevel ikke vil dyrke din gud og ikke tilbe gullstatuen du har reist.»

De var ikke høye på pæra eller overmodige heller. De visste at de kunne gå en smertefull død i møte... men det rokket ikke ved deres tro eller hengivenhet til Gud.

Gud sviktet dem ikke!
24Da ble kong Nebukadnesar forskrekket. Han reiste seg brått og spurte rådsherrene sine: «Var det ikke tre menn vi bandt og kastet ned i ilden?» «Jo visst, konge», svarte de. 25Han sa: «Men jeg ser fire menn gå fritt omkring i ilden, og det finnes ikke skade på dem. Den fjerde ser ut som en gudesønn.»

De ble et sterkt vitnesbyrd både for kongen og resten av folket. Gud hadde utvilsomt en plan for disse mennene. En plan ingen kunne stoppe.

Vi vet at Han aldri svikter sine. ALDRI. Men ikke alle opplever samme redning som disse tre. Jesus forberedte sine på at mange ville lide martyrdøden på grunn av sin tro. Jeg tenker at Stefanus (Apgj 7;56) viste at Gud var med, også når utgangen ble en annen enn hos Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego.

Jesus - takk for Din trofasthet gjennom alt. Jeg kjenner jeg blir redd når jeg tenker på utfordringer som ligner dette. Og det gjør vondt å tenke på de som har opplevd slikt, og som også i dag står overfor lignende utfordringer. 
Heldigvis sa Du mer enn at slikt ville hende... Du sa også at vi skulle få kraft og visdom. Du lovet å være med alle slags dager. Og i velsignelsen Moses lyste ut over Israel, sier han (5.Mos 33;25) "Som dine dager er skal din styrke være" Det trøster jeg meg med.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar