onsdag 14. juni 2023

Han er hellig, ren og god

 I dagens Esekiel 45 leser vi

Så sier Herren Gud: Nå er det nok, dere fyrster i Israel! Hold opp med vold og herjing og gjør det som er rett og rettferdig! Hold opp med å drive mitt folk fra gård og grunn, sier Herren Gud10

3 Mos 19,36+ Bruk riktige vektskåler og rett efa og bat! 1145,11 en bat 36,4 l. en homer 364 l. en efa tilsvarer en bat, dvs. 36,4 l. En efa og en bat skal ha samme mål, slik at både en bat og en efa er tidelen av en homer. Målet skal fastsettes etter homeren. 1245,12 gera en gera er ca. 0,6 g. En sjekel skal være tjue gera. Fem sjekel skal være fem sjekel, ti sjekel skal være ti, og femti sjekel skal dere regne for en mine.

18 Så sier Herren Gud : Den første dagen i den første måneden skal du ta en ungokse uten feil. Slik skal du ta bort synd fra helligdommen.
 


Det kan virke skremmende når vi leser om Guds vrede. Men når jeg ser hva som gjør Gud sint, så viser det også en god Gud mener jeg. Han som lengter etter at vi skal være sanne og gode mot hverandre.
I siste verset ser vi også hvordan Gud viser veien ved at en som er helt ren og uten skyld er den eneste som er verdig til å hellige og rense folket. Et bilde på Jesus. Det viser også Guds lengsel etter et hellig og renset folk.

Jeg ber for dagen i dag. Takk for JESUS som gjør at jeg frimodig kan være i Ditt nærvær gjennom hele dagen - ja også om natten når den kommer.



4 Jes 9,7 Mektig er kongen, han elsker det rette.
Det er du som grunnfester retten,
du gjør rett og rettferd i Jakob.
5 1 Krøn 28,2; Sal 132,7 Opphøy Herren vår Gud,
bøy dere ned for hans fotskammel!
Hellig er han.  (Salme 99)

Tjen Herren med glede,
kom fram for ham med jubel!
3 5 Mos 32,6; Sal 95,7 100,3 vi er hans kan også oversettes «ikke vi selv». Kjenn at Herren er Gud!
Han har skapt oss, vi er hans,
vi er hans folk og den flokken han gjeter.
4 5,8; 118,19 Kom gjennom portene hans med takkesang,
inn i forgårdene med lovsang!
Lov ham, velsign hans navn!
5 103,17 Herren er god, evig er hans miskunn,
hans trofasthet varer fra slekt til slekt.   (Salme 100)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar