tirsdag 13. juni 2023

Dagens undring

Dagens undring er over teksten vi finner i Esekiel 44;

Så førte han meg gjennom nordporten til plassen foran tempelet. Jeg så, og se! – Herrens herlighet fylte Herrens hus. Da kastet jeg meg ned med ansiktet mot jorden. 5Herren sa til meg: Menneske, se med øynene, hør med ørene og legg deg på hjertet alt jeg sier deg om alle forskriftene og lovene som gjelder Herrens hus. Legg merke til inngangen (entall) til huset og alle utgangene (flertall) fra helligdommen.

Legg merke til - men hva betyr det tro?

Mange vanskelige tekster i Esekiel. Men dette var litt spennende. Bare en inngang (Ingen kommer til Faderen uten gjennom JESUS) Men hva er flere utganger fra HELLIGDOMMEN? Og hvorfor skulle vi legge merke til det?

Noe som i alle fall kommer tydelig fram i resten av kapitlet er at Gud er hellig, og intet urent kan komme fram for Ham. 

17Når de går inn gjennom portene til den indre forgården, skal de ta på seg linklær. De må ikke ha på seg noe av ull når de gjør tjeneste i portene til den indre forgården eller inne i tempelet. 182 Mos 28,42; 39,28 Turbaner av lin skal de ha på hodet og bukser av lin om hoftene. De må ikke binde om seg noe som gjør at de svetter.

Svette er et bilde på eget strev (har jeg lært) Jeg kan aldri gjøre meg fortjent til Guds nåde gjennom eget strev. JESUS er eneste veien inn til helligdommen. Til Guds rike. Renset og helliget i Jesu blod. Så vanskelig å forstå, men så godt å få tro!

Jeg har ikke noe svar på hva alle utganger fra helligdommen betyr - men det er spennende å undre på. Kanskje får vi en åpenbaring på det? Kanskje noen allerede har fått det også?

Jeg ber for dagen i dag. Tenker på koret "Ditt nærvær er himmel for meg!" Jeg lengter etter mer av Deg Herre, og trenger Deg hver stund. Måtte jeg også være til hjelp og velsignelse for andre i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar