tirsdag 6. juni 2023

Gud kan!

 Esekiel 37  Dette kapitlet har jeg faktisk ventet på :-D For det er et veldig spennende kapittel.

1 1,3; 3,22 Herrens hånd kom over meg. Ved Herrens ånd førte han meg ut og satte meg ned i en dal som var full av knokler. 2Han førte meg omkring blant dem. Se, det lå en stor mengde knokler utover dalen, og de var helt tørre. 3Da sa han til meg: «Menneske, kan disse knoklene bli levende igjen?» Jeg svarte: «Min Herre og Gud, det vet bare du.» 4Han sa: «Tal profetord over disse knoklene og si til dem: Tørre knokler, hør Herrens ord! 5Jes 26,19; Hos 6,2 Så sier Herren Gud til disse knoklene: Se! Jeg lar det komme ånd i dere, så dere blir levende. 6Jeg fester sener på dere, legger på kjøtt, trekker hud over og gir dere åndedrett så dere blir levende. Da skal dere kjenne at jeg er Herren

Hele kapitlet forteller om hva Gud kan. Og så fantastisk at Gud vil samarbeide og skape sammen med oss. Det er sant som Jesus sa "Uten meg kan dere intet gjøre" (Joh 15;5-8) Men med Ham kan vi utrette mye.

7Jeg talte profetord, slik jeg hadde fått påbud om. Se, jeg profeterte, og det begynte å buldre og skjelve. Knoklene la seg inn mot hverandre, knokkel mot knokkel. 8Jeg så, og se! – det kom sener og kjøtt på dem, og hud ble trukket over. Men ånd manglet de. 9Da sa han til meg: «Tal profetord til ånden! Menneske, tal profetisk og si til ånden: Så sier Herren Gud: Kom, ånd, fra de fire vindretninger og blås på disse drepte så de blir levende.»
10 1 Mos 2,7; Sal 104,30; Åp 11,11 Jeg talte profetord, slik han hadde befalt meg. Da kom det ånd i dem, så de ble levende. De reiste seg opp og sto på føttene. Det var en umåtelig stor hær.

Kom til å tenke på Ef.1 jeg siterer ganske ofte 

 17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få en Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige 19 og hvor overveldende hans kraft er hos oss som tror. 

Jeg tror på Deg Jesus! Du som bevarer, beskytter og gir styrke! 

Av og til har jeg gått i den fella å tro at trøbbel jeg møter viser at Du ikke er der....eller at min tro er for svak. Men det er ikke sant!! Det er da Du har lovet å være der, med råd, styrke og hjelp for å kunne møte det.

Så igjen; JESUS jeg tror på Deg. Takk at Du er med meg også i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar