fredag 28. april 2023

Gud, skap i meg et rent hjerte, gi meg en ny og stødig ånd!

 Denne dagen.... den ble så vanskelig. Og når kvelden kom var det som om det ble overskyet i hele meg. Alle nederlag, og ting jeg strever med bare skyllet over meg. Jeg visste jeg trengte å be, men jeg orket ikke annet enn å krabbe under dyna og slukke alt lys.

Men alle tankene gjorde det vanskelig å sove. Jeg tenkte på David som i alle situasjoner kunne synge lovsanger til Gud. Jeg tenkte på Paulus og Silas som midt i det mørke fangehullet sang forløsende lovsang til Gud. Hvordan klarte de det?
Jeg lå ganske lenge, da jeg plutselig kom til å tenke på profeten Elia. Det var faktisk ikke så mange lovsanger han sang, der han lå deprimert i grotten... Men Gud rørte ved ham likevel.

Det var som om jeg kjente et glimt av denne berøringen, og visste jeg måtte stå opp igjen og be. Det ble en stille bønn uten ord, men det gjorde faktisk godt. Jeg satte på lovsang, også dukket denne lovsangen opp;


Jeg vil synge om Din godhet Gud. Hele mitt liv har Du vært trofast, så god mot meg.

Jeg må innrømme at jeg ikke helt kjente det sånn i kveld... men det fikk i alle fall tankene mine i riktig retning. For jeg begynte å tenke på ting jeg hadde å takke for. Og akkurat DET var jo Guds godhet mot meg i kveld. 

Sist søndag for eksempel, hele dagen var en stor velsignelse. Jeg ble så styrket og så møtt av Gud. Jeg må smile nå, når jeg tenker på budskapet jeg hørte den dagen. Det startet med å fortelle at kirken ikke er en klubb vi verver medlemmer.... det er faktisk et ladested som utruster oss til tjeneste UTENFOR kirken. Senere på kvelden fikk vi høre budskapet om David som ba til Gud "Ransak og kjenn mitt hjerte - led meg på rett vei!" Lovsangen var sterk og jeg kjente meg så velsigna.

Det roper inni meg "hvordan gikk jeg så fort tom?"

Men Den Hellige Ånd fortsetter å minne meg på hva jeg har å takke for. Til og med på det området hvor jeg strever mest for tiden. 

Det er som lysglimt midt i de mørke skyene. Men vet du hva? Jeg kjenner at jeg kan takke for mørket nå. For Gud bryr seg også om det. 

  11 Og sier jeg: «La mørket dekke meg
        og lyset omkring meg bli til natt»,
   
 12 så er ikke mørket mørkt for Deg,
        og natten er lys som dagen,
        ja, mørket er som lyset. (Salme 139)

29 Ja, Du lar min lampe skinne, Herre,
        min Gud lyser opp i mitt mørke. (Salme 18)

 19 Herren er nær hos dem
        som har et nedbrutt hjerte,
        og han frelser dem
        som har en knust ånd.  (Salme 34)

Gud, skap i meg et rent hjerte,
          gi meg en ny og stødig ånd!  (Salme 51)

Å Kjære Gud - så godt at det finnes ladestasjoner i uka også! Til og med i en nattetime som nå. Jeg ber for denne dagen som allerede har begynt. Takk for alle påminnelser! Takk for alle råd. Rens mitt hjerte for alle feil og nederlag. Hjelp meg å se framover. Det starter i dag. Gi meg mot Herre, om bølgene igjen skulle velte over meg. 


7 kommentarer:

  1. Takk Siw for at du deler med oss ikke bare dagene med de høye toppene men også med de dype dalene. Det er nettopp der I de dype dalene relasjonen til Jesus knyttes sterkere enn noen andre steder.
    Et menneske med en sterk relasjon til Jesus er en som har vært i dype daler i sitt liv.

    Takk igjen for at du deler. Dine ord vil være med å lyse opp veien for andre i samme situasjon

    SvarSlett
  2. Ååå jeg trengte dette så sårt. Tusen tusen takk ❤️

    SvarSlett
  3. Takk for at du deler Siw🫶og takk Jesus, for at du ALDRI svikter selvom vi føler håpløshet og mørke.
    Klem Trine

    SvarSlett
  4. Takk Super Siw! Det var mektig og forløsende. 😃

    SvarSlett
  5. Godt å høre. Tusen takk for oppmuntringer.

    SvarSlett
  6. Siw..takk for at du delte dette akkurat idag.. Jeg leste dette innlegget høyt for både LT og meg ikveld, da vi begge trengte det sårt. Det åpnet opp for refleksjoner oss imellom. Elsker Salmene 34:19 og de andre skriftstedene. Så utrolig takknemlig for Guds ord. Its in the valleys we grow! Igjen takk!

    SvarSlett
  7. Blir så rørt av å høre. Det er virkelig en Guds velsignelse at vi til og med på gråe, tunge dager kan være til velsignelse. Det den onde liksom tenkte å rive med, kan Gud bruke som byggestein. Hvilken Gud vi tror på!!

    SvarSlett