lørdag 29. april 2023

Min hjelp kommer fra Herren

 Gjennom mange kapitler i Jeremia har vi hørt om Guds dom over Israel fordi de hadde vendt seg langt bort fra Gud. Bort fra deres hvilested som det står i dagens kapittel. Gud hadde sendt profeter og ropt på sitt folk, men de ville ikke høre. Til slutt kom dommen. Men det var ikke slutten. I dagens kapittel 50 leser vi

4I de dager og på den tid, sier Herren, skal Israels barn komme, de og Judas barn sammen. De skal gå og gråte, og Herren sin Gud skal de søke. 3:18,21. 31:9. Hos 1:11.
5De skal spørre etter veien til Sion, hit er deres åsyn vendt: Kom og gi dere til Herren ved en evig pakt, som ikke blir glemt! 6Fortapte får var mitt folk. Deres hyrder hadde ført dem vill, til fjellene hadde de drevet dem bort. Fra fjell til haug gikk de, de glemte sitt hvilested.

19Og jeg vil føre Israel tilbake til dets beitemarker, det skal beite på Karmel og i Basan, og på Efra’ims fjell og i Gilead skal det ete seg mett. 31:10. Mika 7:14. 20I de dager og på den tid, sier Herren, skal de lete etter Israels misgjerning, men den skal ikke være til, og etter Judas synder, men de skal ikke finnes, for jeg vil tilgi dem som jeg lar bli tilbake.

Kjære Far - takk for at Du fortsatt roper, søker og kaller på barna dine! På barna mine :-)

Salme 28 har en herlig takkebønn;

 6Lovet være Herren, fordi han har hørt mine inderlige bønners røst!
7Herren er min styrke og mitt skjold. Til ham har mitt hjerte satt sin lit, og jeg blir hjulpet. Derfor fryder mitt hjerte seg, og jeg vil prise ham med min sang. 18:3. 59:18. 1Mos 15:1. 2Mos 15:2. 8Herren er deres styrke. Han er et frelsens vern for sin salvede. 18:51. 27:1. 89:19. 140:8. 9Frels ditt folk og velsign din arv! Fø dem som deres hyrde og bær dem til evig tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar