fredag 10. mars 2023

...når det koster...

 Vi har det så godt her i landet. Med fred og frihet. Jeg kan fritt utøve min tro, uten å bli forfulgt. Og både forkynnelse og erfaring er jo nåde og velsignelse. Jeg har stor glede av min tro, elsker å tenker på det Gud har gjort for meg gjennom livet. Elsker å tenker på at jeg er frelst av nåde, et Guds barn.
Det er nesten vanskelig å forstå når bibelen forteller om at jeg må ta mitt kors opp å følge Ham. Og jeg har undret flere ganger; Hva betyr det egentlig? Jeg håper jeg ser det, og ikke unngår det!

Men for mange har troen kostet mye. De har virkelig fått erfare dette med å "ta sitt kors opp og følge Ham" En av dem var Jeremia. Og han var helt ærlig om hvor mye det kostet ham også...

7 Herre! Du overtalte meg, og jeg lot meg overtale. Du ble for sterk for meg og fikk overhånd. Jeg er blitt til latter hele dagen, hver mann spotter meg. 

11 Men Herren er med meg som en veldig kjempe. Derfor skal mine forfølgere snuble og ikke få overtaket. 

14 Forbannet være den dagen jeg ble født! Den dagen min mor fødte meg, la den ikke være velsignet!

18 Hvorfor kom jeg da ut av min mors liv for å se plage og sorg og ende mine dager i skam? 

Kanskje underlige vers å dele... Men jeg deler dem til minne om alle de som må lide for Jesu navn skyld. Lide for å stå opp for Guds rike. Det er fortsatt mange av dem. Herre, vi ber for dem! Og jeg ber for oss som har det så godt. Må Du bevare vårt hjerte så vi også i dette er trofast. Hjelp meg å se når jeg trenger å se hva det vil si å ta opp mitt kors og følge Deg.
Takk at jeg kan stole på deg også da. Visst kjempet Jeremia en kamp som i blant kjentes for tøff. Men han kjente også at du var med ham som en veldig kjempe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar