mandag 20. mars 2023

I Hans nærhet

Jeg tenkte litt på Jeremia i dag, da jeg leste Mark 13.

 5 Jesus tok til orde og sa:
        Pass på at ikke noen fører dere vill!
  6 For mange skal komme i mitt navn og si: «Det er meg.» Og de skal villede mange.

Det med mange røster, og forvirring har visst alltid vært et problem. Det var det på Jeremia sin tid, på Jesus sin tid, og absolutt i vår tid. Så Jesu råd er absolutt aktuelt;

21 Om noen sier til dere: «Se her er Messias» eller: «Se der er han», så tro det ikke! 22 For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre tegn og under for om mulig å føre de utvalgte vill. 23 Vær på vakt! Jeg har sagt dere alt på forhånd.

Heldigvis sa Jesus også i Matt 28
18 Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Meg er gitt all makt i himmel og på jord. 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn 20 og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»

Hva vil det si å være våkne? Jeg tror det handler om hver dag å holde seg nær Ham. Ikke bare tro at Han finnes, men ha et nært felleskap med Ham. Hvor nære? Jo, Jesus sier i Joh 15
 4 Bli i meg, så blir jeg i dere. Likesom grenen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare hvis den blir på vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt hvis dere ikke blir i meg.  5 Jeg er vintreet, dere er grenene. Den som blir i meg og jeg i ham, han bærer mye frukt, men uten meg kan dere intet gjøre.  

Som dagens bønn legger jeg inn en sang jeg har blitt glad i





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar