onsdag 8. mars 2023

En sterk berøring

 Det er mange historier i bibelen som virkelig rører hjertet, og en av dem finner vi bl.a. i mark 5.

24Jesus gikk med ham, fulgt av en stor flokk som trengte seg inn på ham.
25Nå var det en kvinne der som hadde hatt blødninger i tolv år. 3 Mos 15,25 26Hun hadde vært behandlet av mange leger og lidd mye, og alt hun eide, hadde hun brukt uten å bli hjulpet; det var heller blitt verre med henne. 27Hun hadde hørt om Jesus, og nå kom hun gjennom mengden og rørte ved kappen hans bakfra. 6,56 28For hun tenkte: «Om jeg så bare får røre ved klærne hans, blir jeg frisk.» 29Med en gang stanset blødningen, og hun merket at hun var blitt helbredet for plagen. 30I det samme kjente Jesus at en kraft gikk ut fra ham, og han snudde seg i folkemengden og sa: «Hvem rørte ved klærne mine?» Luk 6,19 31Disiplene sa: «Du ser hvordan folk trenger seg på deg, og så spør du hvem som rørte ved deg.» 32Men Jesus så seg omkring for å få øye på den som hadde gjort det. 33Kvinnen skalv av frykt, for hun visste hva som var skjedd med henne, og hun kom og falt ned for ham og fortalte ham alt som det var. 34Da sa han til henne: «Datter, din tro har frelst deg. Gå bort med fred; du skal være fri for din plage.»

Denne historien er også filmatisert i en serie kalt The Chosen. Fikk lyst til å dele en smakebit av den her

Tårene rant når jeg så denne senen. Ikke minst det øyeblikket der Jesus kaller henne datter. Etter 12 år som bløder, ble hun ansett som uren - og alle som berørte henne ble urene... I filmen forteller hun at hun ikke er noens datter - familien hadde forlatt henne for ikke selv å bli urene... Sannsynligheten for det er jo stor. Men Jesus både rørte ved henne og kalte henne datter. Så nært kjente Jesus seg til henne.

En berøring av Deg Herre, det gjør noe med meg. Jeg vil si at jeg har opplevd mange av dem. Som små tanker og ideer, som befrielse i vanskelige situasjoner. Men vet spesielt to anledninger har jeg opplevd et under jeg vet bare Du kunne klare. Og det er sterkt. Jeg har mintes disse hendelsene i det siste og tenkt på at Du kan gjøre det igjen. Vi lengter etter å se mer av Deg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar