mandag 16. januar 2023

Vær ikke bekymret

 Det er ganske sterke Ord Jesus kommer med i Matt 6

31Vær derfor ikke bekymret og si: Hva skal vi ete? eller: Hva skal vi drikke? eller: Hva skal vi kle oss med? 32For alt slikt søker hedningene etter. Men deres* himmelske Far vet at dere trenger alt dette. *eders. 33Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tillegg! 1Kong 3:11 ff. Sal 37:25. Kol 3:1 ff. 34Vær da ikke bekymret for morgendagen. For morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. 

Det er så absolutt både trøst og håp i de Ordene. Men det er også Ord som fort kan bli testet... Jeg har det jo så godt her, med alt jeg trenger. I tillegg er det fred og frihet rundt meg. Likevel hender det at også jeg blir bekymret. 

Jeg kom plutselig til å tenke på en videosnutt som har gått på facebook. Det handlet om å være en annens under. Å være et bønnesvar for noen som kanskje kjemper med bekymringer. I Guds rike handler det ikke bare om hva Gud kan gjøre for meg - men mye handler også om hva vi kan gjøre for hverandre. DET er en viktig bit av Guds omsorg. Så her jeg sitter og har det så godt - kanskje det er noen jeg kan hjelpe i dag?

En av mine bønner har vært "Åpne mine øyne så jeg ser de underfulle ting i Din lov" Og siden Jesus i dagens kapittel sier "Søk FØRST Guds rike" så tror jeg det er en viktig bønn. Men om jeg skal være et bønnesvar for noen, vil jeg også be "Åpne mine øyne så jeg ser hva jeg kan gjøre for Deg, og for min neste"

Plutselig fikk bønnen i Ef.1 en ny mening. "Måtte Han gi mitt hjertes øye lys så jeg ser hvilket håp Han har kalt meg til"


Jeg må innrømme at det gjør litt vondt å dele denne sangen også, samtidig som den er min bønn i ,dag! Jeg kjenner på at jeg har vært så alt for mye opptatt av meg og mitt... og alt for lite om min neste. Jeg trenger dette "hjertes øye lys" så jeg ser hva jeg er kalt til. Fortiden får jeg ikke gjort noe med. Takk Herre, at jeg får være i Deg - i dag og framover. Måtte jeg i enda sterkere grad kunne se andre, og være der for dem. Med Deg <3


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar