torsdag 1. desember 2022

Syng lovsang hele jorden

 Også i dag åpner Jesaja (26) med Ord jeg gjerne stemmer med i 

1 På den dagen skal denne sangen synges i Juda land: En sterk by har vi, frelse setter han til mur og vern. 2 Lukk opp portene, så et rettferdig folk kan gå inn, et folk som holder fast ved sin troskap. 3 Den som har et grunnfestet sinn, ham lar du alltid ha fred, for til deg setter han sin lit. 4 Sett deres lit til Herren til alle tider! For i Herren Herren har vi en evig klippe.

Jesaja forteller om et folk som har blitt undertrykket og holdt nede av andre. Han fortsetter slik;

5 For han har støtt ned dem som bodde i det høye, den kneisende byen. Han støtte den ned, ja, støtte den ned til jorden, slo den ned i støvet. 6 Den ble trådt under føtter, under de hjelpeløses føtter, de fattiges fottrinn. 

Jeg ble rørt da jeg leste dette - under de hjelpeløses føtter, de fattiges fottrinn. Dette kunne de aldri klart uten hjelp fra Gud. De var jo hjelpeløse og fattige. 
Det er I HAM vi er sterke! Uansett hvordan vi måtte føle oss i oss selv, så kan vi søke styrke I HAM!

Jesaja fortsetter videre med en sterk lovsang og takkebønn;

7 Den rettferdiges sti er jevn. Du jevner den rettferdiges vei. 8På dine dommers vei, Herre, ventet vi deg også. Til ditt navn og ditt minne sto vår sjels lengsel. 9 Med min sjel lengtet jeg etter deg om natten, og med min ånd søkte jeg deg. For når dine dommer går over jorden, lærer jordboerne rettferdighet. 

12 Herre! Du skal hjelpe oss til fred. Alt det vi har gjort, har du utrettet for oss. 13 Herre vår Gud! Andre herrer enn du har hersket over oss. Ved deg alene priser vi ditt navn. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar