torsdag 1. desember 2022

Ordet (2)

 Sist søndag åpnet predikanten med salme 119;105

Ditt Ord er en lykt for min fot og et lys på min sti. 

Da kjente jeg en jublene glede inni meg og tenkte "JA, det vil jeg snakke om neste søndag" (for da er det min tur til å dele noe Ord)

Jeg som ikke er noen lesehest (jeg strever med å komme meg gjennom en bok...) Men bibelen er ingen vanlig bok. Og jeg kjenner meg så takknemlig for den vanen jeg har fått med å lese et lite stykke hver dag (Har en bibelleseplan) Hver dag er det noe nytt å reflektere over. Bibelen er rett og slett en skattkiste. 

Jeg har en lengsel etter at flere skal oppdage dette. Derfor ber jeg gjerne for de som forkynner Ordet og på den måten er med å smitter gleden i Ordet, og lengselen etter det. Jeg ber for de som legger ut sine andakter, og som blogger eller deler Ordet på en eller annen måte. For troen kommer av forkynnelsen.
Samtidig som jeg takker for dem! Så bra at vi har noen som Esra. Måtte det bli flere som ham!

Esra 7;9-10
For hans Gud holdt sin gode hånd over ham. Esra hadde nemlig satt seg fore å granske Herrens lov, å følge den og lære folket i Israel.

I dag vil jeg dele noen gullkorn som handler om nettopp Ordet. Og det aller beste finner vi i Joh 1;

I begynnelsen var Ordet. Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.  

14 Og Ordet ble menneske og tok bolig iblant oss, og vi så hans herlighet, den herlighet som den enbårne Sønn har fra sin Far, full av nåde og sannhet.

Det er liksom her det virkelig begynner tenker jeg - Han ER Ordet. Ordet er JESUS. Så å lese og ta til meg av Ordet er å ha samfunn med Ham.

Jeg tror at Emausvandrerne (Luk 24) oppleve verdens beste bibeltime. Tenk deg når Han som ER Ordet selv, legger ut skriftene og forklarer dem?! 
Vet du hva som er godt å tenke på? At vi kan få en smakebit av det samme. Jesus sier i Joh 14;

26 Men talsmannen, Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere.

Tenk på det neste gang du leser Ordet. Den Hellige Ånd er med som et lys og åpenbarer Ordet underveis, og minner deg om Ord du har lest tidligere - alt ettersom du trenger det. Det er dette som gjør Ordet levende.

I Åp 3;20 sier Jesus

Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg.

Det er hva som skjer hver gang du åpner Guds Ord.

(Jer.15;16) Jeg fant Dine Ord og åt dem, de var til glede for meg, og det var en fryd for mitt hjerte at Ditt navn er nevnt over meg, Herre, Allhærs Gud. 

(Ord.4;20-23) Lytt til det jeg sier, min sønn/datter, vend øret til og hør mine ord! Slipp dem aldri ut av syne, bevar dem dypt i ditt hjerte! For de gir liv til den som finner dem, og helsebot for hele kroppen. Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det 

Salme 119;14-18
Når jeg vandrer etter Dine lovbud er jeg glad som om jeg hadde all rikdom. Jeg vil grunne på Dine påbud og tenke på Dine stier. Dine forskrifter er min lyst og glede, jeg glemmer ikke Dine Ord. Gjør vel mot Din tjener så jeg kan leve og holde Dine Ord. Lukk opp mine øyne så jeg kan se de underfulle ting i Din lov.

Salme 119;171-172 
Fra mine lepper skal lovsangen strømme, for Du lærer meg Dine forskrifter. Jeg skal synge om Dine Ord, for alle Dine bud er rettferdige.

Når noen leser høyt fra bibelen - da lyder det som en lovsang i hjertet mitt. Hør bare på dette fra salme 19;

     8 Herrens lov er fullkommen,
        den gir sjelen nye krefter.
        Herrens lovbud er pålitelig,
        det gir den uerfarne visdom.
   
  9 Herrens påbud er rette,
        de gir glede i hjertet.
        Herrens bud er rent,
        det får øynene til å stråle.
   
 10 Frykten for Herren er ren,
        den varer til evig tid.
        Herrens dommer er sanne,
        rettferdige er de alle.
   
 11 De er dyrebarere enn gull,
        enn fint gull i mengde,
        og søtere enn honning
        som drypper fra vokskakene.
   
 12 Ja, din tjener tar imot
        den rettledning budene gir;
        å holde dem gir stor lønn.

Helt til slutt vil jeg dele et Ord fra profeten Amos, en oppmuntring til dere som er med å ber om at Ordet skal spres;

Amos 8;11
Se dager skal komme, lyder Ordet fra Herren Gud, da Jeg sender hunger i landet. Ikke hunger etter brød eller tørst etter vann, men etter å høre Herrens Ord.


Åh Herre, det ber vi om!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar