lørdag 26. november 2022

Vranglære og falske lærere...

 Det er temaet i 2.Peter 2. 

Men det fantes også falske profeter i folket, og på samme måte skal det opptre vranglærere blant dere. De skal lure inn vranglære som fører til undergang, og til og med fornekte den Herre som har løskjøpt dem. Dermed fører de seg selv snart i fortapelse.  2 Mange kommer til å følge dem i deres utskeielser, og sannhetens vei vil bli spottet på grunn av dem.

Hva er er de første faresignalene på en falsk lærer? På vranglære? Kanskje det er et lett svar for de fleste... men i dag hvor det finnes så mange ulike tolkninger og ulike menigheter? Kjenner at bønnen i Ef.1;18 blir ekstra viktig her. "Måtte Han gi deres hjertes øye lys så dere SER" Måtte Han gjøre mitt hjertes øre åpent for hva HAN vil lede meg til.

Jeg håper og tror at det viktigste er å selv holde seg nær Gud, slik at vår hovedkilde er Ham og ikke bare de som er rundt oss. Begge deler er viktig, men det viktigste er likevel vårt personlige samfunn med JESUS.

Jeg trøster meg bl.a med dette;

Joh 10; 5 Men en fremmed følger de ikke. De flykter fra ham fordi de ikke kjenner den fremmedes stemme.»

Og fra salme 25;

14 Herren har fortrolig samfunn med dem som frykter ham, og hans pakt skal bli dem kunngjort. 15Mine øyne er alltid vendt til Herren, for han drar mine føtter ut av garnet.

Og ikke minst at Hans navn er Underfull Rådgiver! (Jes 9;6)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar