mandag 28. november 2022

Jesus sier "Kom til Meg"

 Matt 11 åpner slik;

1 Og det skjedde da Jesus var ferdig med å gi sine tolv disipler disse forskriftene, da dro han derfra for å lære og forkynne i byene deres. 2 Da nå Johannes i fengselet fikk høre om Messias’ gjerninger, sendte han bud med disiplene sine og spurte ham: 3 Er du den som skal komme, eller skal vi vente en annen? 4 Og Jesus svarte og sa til dem: Gå og fortell Johannes hva dere hører og ser: 5Blinde ser og lamme går omkring, spedalske blir renset og døve hører, døde står opp, og evangeliet forkynnes for fattige. 6 Og salig er den som ikke tar anstøt av meg. 

Johannes satt fengslet, antagelig pga sin store frimodighet til å forkynne hva som var rett og galt. Han har nok hatt det tøft der i fengslet, siden han begynte å tvile? Kanskje han var redd for at oppgaven hans ikke var fullført enda?
Bare noen funderinger. Han trengte i alle fall en bekreftelse på det han hele tiden hadde trodd på. Og svaret til Jesus var overbevisende. For en tid det må ha vært! 

Jesus gjorde mer enn å svare Johannes. Han snakket både stort og varmt om sin venn og slektning;

 10 Det er om ham dette er skrevet: Se, jeg sender min budbærer foran deg, han skal rydde din vei for deg. 11 Sannelig sier jeg dere: Noen større enn døperen Johannes er ikke reist opp blant dem som er født av kvinner. Men den minste i himlenes rike er større enn han.

Spennende Ord - han sier først at Johannes er den største blant mennesker, samtidig sier han at den minste i Guds rike er større enn han. 
Det er såå spennende akkurat dette at Gud tenker så annerledes enn oss mennesker! Jesus viste dette på flere måter. Den minste er den største, de første skal bli de siste, elsk deres fiender... gi så skal dere få osv.

Til slutt i dagens kapittel kommer Jesus med de velkjente trøstefulle ordene;

28 Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile! 29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er nedbøyd og ydmyk av hjertet. Så skal dere finne hvile for deres sjeler. 30 For mitt åk er gagnlig, og min byrde er lett.

Jesus takk at vi kan komme til Deg. Du har omsorg for oss. Jeg ber for dagen i dag. Jeg ber for store og små som jeg kommer til å gjøre gjennom denne dagen!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar