tirsdag 29. november 2022

Herre, lær oss å be!

Mark 11 åpner slik;

1 Det skjedde at han var et sted og ba. Da han holdt opp, sa en av disiplene hans til ham: Herre, lær oss å be, slik som Johannes lærte disiplene sine. 2 Han sa da til dem: Når dere ber, skal dere si: Fader vår, du som er i himmelen. Helliget vorde ditt navn. Komme ditt rike. Skje din vilje, som i himmelen, så òg på jorden.  3 Gi oss hver dag vårt daglige brød. 4 Og forlat oss våre synder, for også vi tilgir hver den som står i skyld til oss. Og led oss ikke inn i fristelse, men fri oss fra det onde. 

Jeg tror de ofte hørte Jesus be, noe som skapte en lengsel i dem etter å få gjøre det samme. Vi leser flere steder at Jesus gikk for å være alene når Han ba, men her har han tydeligvis gjort det også mens de hørte på. 
Hver onsdag er jeg så heldig å få være med i en bønnegruppe. Det er så godt å komme sammen i bønn, ikke minst høre de andre som ber. Jeg kjenner igjen disiplenes lengsel etter å lære mer. Jesus var det beste forbilde de kunne fått!
Det beste er at vi også i dag kan be Jesus om hjelp til dette. "Herre, lær oss å be!"

Rom 8;26 sier
På samme måte kommer også Ånden oss til hjelp i vår svakhet. For vi vet ikke hva vi skal be om for å be rett, men Ånden selv går i forbønn for oss med sukk som ikke kan uttrykkes i ord. 27 Og Gud som gransker hjertene, vet hva Ånden vil; for det Ånden ber om for de hellige, er etter Guds vilje.

Videre i Mark 11 sier Jesus;
9 Og jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.  10 For hver den som ber, han får. Og den som leter, han finner. Og den som banker på, for ham skal det lukkes opp. 11 Hvem av dere som er far, vil gi sønnen sin en stein når han ber om et brød? Eller når han ber om en fisk, gi ham en orm i stedet for fisken? 12 Eller når han ber om et egg, gi ham en skorpion? 13 Hvis da dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal da den himmelske Far gi Den Hellige Ånd til dem som ber ham. 

Så godt å starte dagen med! Kjenne på Guds omsorg og oppmuntring til samfunn med Ham.
Herre, jeg ber for dagen i dag. Hjelp meg å være et lys for Deg i dag, og stadig vende meg til Deg i bønn med små og større setninger og hjertesukk gjennom dagen. Så godt å være sammen med Deg. Så takknemlig for troen jeg har - en skatt i leirkar :-D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar