torsdag 13. oktober 2022

Guds gave

 Det har vært litt trist å lese forkynneren. Det er ganske tydelig at kong Salomo hadde tunge tanker på sine gamledager. Men jeg syntes likevel jeg så et lyspunkt i dagens kapittel 5;

17Hør nå hva jeg har funnet:
Det beste et menneske kan gjøre,
er å spise og drikke og ha det godt
midt i alt strev og slit under solen
den korte tiden Gud lar det leve.
Det er den lodd som mennesket har fått. 2,24+
18Når Gud lar en mann få rikdom og gods
og gir ham lov til å nyte det,
så han kan ta sin del
og glede seg midt i sitt strev,
da er dette en gave fra Gud.
19Da tenker ikke mannen mye på sitt liv,
for Gud gir ham glede i hjertet.

    Alt er Guds gave. Jeg hadde ingenting da jeg kom, og alt jeg har er bare til låns. Det eneste som er evig er mitt samfunn med Gud, og menneskene som er rundt meg. Ikke rart at Jesus sa at det viktigste av alt er å elske Gud og sin neste som seg selv. 

Jeg ber for dagen i dag. Jeg ber om at Du Herre, må være mer synlig i meg - i møte med andre. At jeg skal være så åpen og mottagelig for Din kjærlighet, at den gjenspeiler seg i det jeg gjør. Det har så lett for å bli ... aller mest meg :-/  For det er ikke alltid så lett i møte med mange små og store. Takk at Du fortsetter å arbeide i meg. Jeg ber for barna mine - både de i barnehagen og mine egne!

1 kommentar:

  1. Fint å lese Siw.
    Ja vi ber om velsignelse - for barna her og der og de vi møter og for relasjonene våre. Vi takker for Herren som sender velsignelse fordi vi tar den imot. Velsignelser som fortsetter å komme, fordi vi lar de strømme videre til omverdenen.
    Vi takker for gleden i Herren, fordi vi kan legge bekymringene hos ham Fil.4.4.

    SvarSlett