fredag 14. oktober 2022

Guds familie

 Det er noe helt spesielt når Guds familie virkelig fungerer som den skal, og kjærligheten flyter. 
Jeg ble så rørt når jeg leste hva Paulus skriver både om og til Timoteus i 2.Tim.1

1 Paulus, som etter Guds vilje er Kristi Jesu apostel for å forkynne løftet om liv i Kristus Jesus, 2 hilser Timoteus, sin kjære sønn. Nåde, miskunn og fred fra Gud Fader og Kristus Jesus, vår Herre!

3 Med takk til Gud, som jeg tjener med en ren samvittighet likesom mine forfedre, nevner jeg deg stadig i mine bønner, natt og dag. 4 Jeg minnes dine tårer, og jeg lengter etter å få se deg igjen; det ville gjøre meg inderlig glad. 5 Jeg glemmer ikke din oppriktige tro. Denne tro bodde i din mormor Lois, og i din mor Eunike, og jeg er viss på at den også bor i deg.

6 Derfor vil jeg minne deg om dette: Tenn på ny den nådegave fra Gud som er i deg, den du har mottatt ved min håndspåleggelse! 7 For Gud gav oss ikke en ånd som gjør motløs, men en Ånd som gir kraft, kjærlighet og sindighet. 

Det oser av kjærlighet og oppmuntring, sant? Det fikk meg til å tenke på hvordan både Jesus understrekte hvor viktig kjærligheten er. Det største budet. Finnes det egentlig noe som gir mer næring enn kjærlighet?

Paulus selv sitter i fengsel når han skriver. Tenk hvilken kjærlighet han viser andre, selv derfra? Han sitter ikke og syntes synd på seg selv og ha mer enn nok med sitt. Tvert imot oser han av tro også her. Det syntes jeg faktisk er godt gjort - men Gud svikter ikke. Jeg tror det er slik at Gud gir ekstra styrke når vi trenger akkurat det - ekstra styrke!

12 Derfor er det jeg lider, men jeg skammer meg ikke, for jeg vet hvem jeg tror på. Jeg er viss på at han har makt til å ta vare på det som er overgitt meg, helt til dagen kommer.

13 Ha de sunne ord du har hørt av meg, som ditt forbilde, og stå fast i den tro og kjærlighet som vi har i Kristus Jesus. 14 Ta vare på den gode skatten som er betrodd deg! Den Hellige Ånd, som bor i oss, skal hjelpe deg til det.


Herre, jeg ber for dagen i dag. Jeg ber om både styrke og kjærlighet! Jeg oser ikke på samme måte som Paulus - men jeg vil åpne mitt hjerte for Deg Herre, som stadig kan både forme og korrigere meg. 
Jeg ber for barna mine - både mine enge og barna jeg får låne hver dag :-D Jeg ber for menigheten i Åros, Drammen, Oslo og Fredrikstad. Jeg ber for de troende i landet vårt. Åh tenn en ny brann i oss, så vi i enda sterkere grad kan dele av din kjærlighet. Både til hverandre og til de som er rundt oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar