fredag 23. september 2022

Mer visdom fra kong Salomo

 Ord 19 starter med disse ordene;

1-3 Det er bedre å være fattig og leve rett, enn å lyve for vinnings skyld. Det er heller ikke godt for en sjel å være uten kunnskap, den som har det travelt bommer på målet. Menneskets egen dumhet gjør livet hans komplisert, og i sitt hjerte er han bitter på Herren.

Her var det mange råd i et lite sitat :-) 
Det er nok mange som pga feil valg, havner i situasjoner de ikke skulle vært - også skylder de på Gud. Hvor var Gud liksom?

For flere år siden hørte jeg et foredrag av Karsten Isachsen som sa "Den som eier problemet, eier løsningen" Han snakket om hvor viktig det var å innse sine egne feil og problemer, og ikke skylle på alle andre. For om det er "alle andre sin skyld" er det jo umulig å gjøre noe med situasjonen. Da forventes det bare at "alle andre" skal orden opp. Men om man eier problemet, da kan man også gjøre noe med det. Først da er det mulig å lete etter en løsning. 

Jeg tenker at det er det samme når jeg møter Gud. Jeg kan ikke bare kreve - jeg trenger også å omvende meg. Innse hvem jeg selv er, og ta tak i det jeg kan gjøre noe med. Det er her Gud kan komme meg til hjelp. Han som alltid hører når jeg ber.

8 Den som er ute etter visdom, elsker sin egen sjel. Den som tar vare på forstand, skal finne det gode

11 Et klokt menneske blir ikke fort sint, og han setter sin ære i å tilgi andre. 

16 Den som tar vare på Guds bud, tar vare på sin sjel

21 Det er mange slags tanker i en manns hjerte, men det er Herren som vet hva som er rett, og hva som blir til noe.

23 Ærefrykt for Herren er livgivende, en kan gå mett til sengs og sove godt, uten å være redd for noe ondt.

Jeg takker Deg Herre, for at Du er min Underfulle Rådgiver. Jeg ønsker å lytte til Dine råd i dag! Du som er trofast, både når min fot ikke vakler, og når jeg har bomma og rotet meg bort...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar