mandag 1. august 2022

Tro, grunnet på Guds kraft

 1.Kor 2 åpner slik;

Og da jeg kom til dere, brødre, kom jeg ikke med mesterskap i tale eller visdom da jeg forkynte dere Guds vitnesbyrd. 

v.4,13. 1:17. 2For jeg ville ikke vite av noe blant dere, uten Jesus Kristus, og ham korsfestet. 1:23. Gal 6:14. 3Jeg var hos dere i svakhet, under stor frykt og beven, Apg 18:1,9. 2Kor 10:10. 12:5,9. 4og min tale og min forkynnelse var ikke med visdoms overtalende ord, men med Ånds og krafts bevis, v. 1. 2Kor 12:12. 5for at deres tro ikke skulle være grunnet på menneskelig visdom, men på Guds kraft. 

...for at deres tro ikke skulle være grunnet på menneselig visdom, men på Guds kraft...

Setningen fikk meg til å tenke på en av mine favoritt-talere for tiden. Jeg elsker å høre ham tale, for han har så mye bra å komme med. Inspirerende, lærerikt, utfordrende og spennende. Jeg tror de fleste av oss har noen helter vi ser opp til, som vi elsker å både se og høre?

Tror du ikke at Paulus også var en helt for noen? Han er det i alle fall i dag! Hva mente Paulus egentlig da han skrev "
min forkynnelse var ikke med visdoms overtalende ord"? Jeg mener... det er jo bare å lese brevene hans, så ser vi både visdom og overtalende ord. 
Jeg antar han mente at dette ikke hadde første fokus eller prioritet. Det var Gud og Hans kraft som var det viktigste. 

Det må også være det viktigste for meg, der jeg lytter til mine helter. Søke Ordet å finne om det de underviser, stemmer med Guds Ord. HAN er min første prioritet - ikke mine helter. Selv om jeg elsker å høre dem :-)

Jeg har lyst til å takke Herre, for alle Ordets menn og kvinner som setter DEG i fokus. Takk for alle som forkynner ditt Ord - vi lengter etter mer av det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar