søndag 31. juli 2022

Det er ikke deres eget verk

 I dag har jeg lest 1.Kor 1, og det første som traff meg, var beskrivelsen av menigheten der;

Jeg takker alltid min Gud for dere, for den Guds nåde som er gitt dere i Kristus Jesus. For i ham er dere blitt rike på alt, på all tale og all kunnskap, fordi Kristi vitnesbyrd er blitt grunnfestet i dere, slik at dere ikke mangler noen nådegave mens dere venter på vår Herre Jesu Kristi åpenbarelse. Han skal også styrke dere inntil enden kommer, så dere må være ulastelige på vår Herre Jesu Kristi dag. Gud er trofast, han som kalte dere til samfunn med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre.

De var rike på alt, all tale og all kunnskap og manglet ingen av nådegavene...
Jeg tenkte "Hjelp, vi mangler mye. Hva skal vi gjøre...?"

Men så kom overraskelsen. I denne helt perfekte menigheten var det også kamper. Ja, Paulus var til og med bekymret for splittelse.

Men jeg formaner dere, brødre, ved vår Herre Jesu Kristi navn, at dere alle må føre samme tale, at det ikke må være splittelse blant dere, men at dere må være fast forenet i samme sinn og samme tanke. 11 For av Kloes folk er det blitt meg fortalt om dere, mine brødre, at det er stridigheter blant dere.

Bare Gud klarer å være perfekt. Vi mennesker er rett og slett ikke i stand til det. Vi er 100% avhengige av Guds  nåde. Kapitlet avslutter også med at menigheten er GUDS VERK, absolutt ikke vårt.

For det er hans verk at dere er i Kristus Jesus, han som for oss er blitt visdom fra Gud, rettferdighet og helliggjørelse og forløsning

Dette viser bare at ALT er av NÅDE - det handler om å være åpen og mottagelig for Ham!

Herre, hvordan kan jeg åpne mer for Deg? Så du kan bli mer virksom i meg? Jeg ber for menigheten vår. Jeg må innrømme at det er mange av nådegavene jeg ikke helt ser ... Hvordan kan vi åpne opp mer for det? Herre, vis oss hva vi trenger? Jeg ber for menigheten vår. Takk for alle som er med der, som er der fordi de lengter etter mer av Deg. Det er hos Deg vi vil være!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar