mandag 13. juni 2022

Synlig for de utenfor

6Da denne lyden hørtes, samlet det seg en stor folkemengde. Og de ble forvirret fordi de hørte dem tale enhver på sitt eget språk. 7De ble helt ute av seg av undring og sa: Er ikke alle disse som taler, galileere? 8Hvordan kan det da gå til at hver av oss hører vårt eget språk, det som vi er født i, 9vi partere og medere og elamitter, vi som bor i Mesopotamia, Judea og Kappadokia, Pontus og Asia, 1Pet 1:1. 10Frygia og Pamfylia, Egypt og områdene i Libya mot Kyréne, og vi tilreisende fra Roma, 11både jøder og tilhengere av jødenes tro, kretere og arabere - vi hører dem tale om Guds store gjerninger på våre egne språk! 

Det er Apgj 2 som forteller om dette. Tenk, her satt de altså på et bønnemøte som ble så sterkt at de bare måtte ut å dele. Ja, det var til og med så sterkt at folk utenfor stoppet opp og lurte på hva dette var. Og de fikk bekreftelse på at dette var noe helt utenom det vanlige.

Jeg lengter etter at Gud skal være mer synlig i mitt liv også - så det får ringvirkninger. Denne kraften er her fortsatt. 
Herre, vis meg hvordan jeg kan vokse i dette. Jeg tenker på Paulus sin bønn igjen - den fra Ef.1 er alltid like aktuell, og det blir min bønn i dag;

Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud å kjenne. 18 Måtte han gi deres hjertes øye lys, så dere forstår hvilket håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig arven er for de hellige, 19 og hvor veldig hans kraft er hos oss som tror. Med denne veldige makt og styrke 20 reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, 21 over alle makter og myndigheter, over alt velde og herredømme og over alle navn som kan nevnes, ikke bare i denne verden, men også i den kommende. 22 Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, har han gitt til kirken, 23 som er Kristi legeme, fylt av ham som fyller alt i alle.

Jeg ber for dagen i dag. Herre, måtte du være synlig i meg i dag, så andre kan bli velsignet. Jeg ber for barna - både mine egne og de jeg er sammen med hver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar