tirsdag 14. juni 2022

Bønnemøter

 I dag har jeg lest om to helt forskjellige bønnemøter. Det første leste jeg om i Apgj 2;

Og da pinsefestens dag var kommet, var de alle samlet på samme sted. 1:13-15. 20:16. 3Mos 23:15-21. 2Da kom det med ett en lyd fra himmelen som når et veldig stormvær farer fram, og fylte hele huset der de satt. 

Fantastisk å lese, og må utvilsom ha vært tidenes bønnemøte. 
Nå må jeg jo også nevne at de ikke kom sammen for en times bønn på onsdag. Nei, de holdt faktisk dette bønnemøtet kontinuerlig i 10 døgn før dette hendte.  Deres utholdenhet ga resultater. Og fikk konsekvenser.


Det andre bønnemøtet jeg leste om, fant jeg i Esra 2. Israel hadde levd i fangenskap i 70 år, men nå var det flere som fikk reise hjem for å bygge opp igjen Guds tempel. Det var ikke uten hindringer og kamp, for andre bodde jo der nå... Hør hvordan de opplevde dette, og likevel var frimodig;

3 Så reiste de alteret på dets gamle sted, enda de var redde for de folkene som bodde der i landet. Og de ofret på det brennoffer til Herren, både morgen-brennoffer og kvelds-brennoffer. 


Situasjonene vi er i kan være så forskjellige - men vi kan uansett holde bønnemøter. Det er viktig :-) Gud møter oss i det! Og det er styrke i det å gjøre det sammen.


Herre, jeg ber for bønnemøtene i vår egen menighet. Jeg ber også for alle andre bønnefelleskap Norge rundt. Jeg tror vi er mange! Takk at Du hører bønn. Måtte disse bønnefelleskapene vokse seg større og større!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar