torsdag 30. juni 2022

Samarbeid

 I dag leste jeg i Esekiel 37 en velkjent historie om de døde ben i dalen. 

1Herrens hånd kom over meg og førte meg ved Herrens Ånd ut og satte meg ned midt i dalen. Den var full av ben. 1:3. 3:22. 2Han førte meg rundt omkring dem, og se, de lå der i store mengder utover dalen, og de var helt tørre. 3Han sa til meg: Menneskesønn! Skal disse benene bli levende? Jeg svarte: Herre Herre, du vet det! 4Da sa han til meg: Profeter om disse benene og si til dem: Dere tørre ben, hør Herrens ord! 5Så sier Herren Herren til disse benene: Se, jeg lar det komme ånd i dere, og dere skal bli levende. Sal 104:29,30. Jes 26:19. Hos 6:2. 6Jeg vil legge sener på dere og la det komme kjøtt på dere og dekke dere med hud og gi ånd i dere, og dere skal bli levende. Og dere skal kjenne at jeg er Herren. 

Tenk at Gud, som er allmektig og som er skaperen av alt - at Han ønsker å samarbeide med lille meg :-) Han vil ha oss med på banen.

8Og jeg så, og se: det kom sener og kjøtt på dem, og utenpå ble de dekket av hud. Men ånd var det ikke i dem. 9Da sa han til meg: Profeter og tal til Ånden! Profeter, menneskesønn, og si til Ånden: Så sier Herren Herren: Kom, du Ånd, fra de fire vinder og blås på disse drepte mennene, så de kan bli levende! 10Jeg profeterte slik som han hadde befalt meg. Og Ånden kom i dem, og de ble levende og sto opp på sine føtter - en meget, meget stor hær. 

Herre, først vil jeg takke for din kjærlighet til oss. Til meg. Takk for livet Du gir og vil gi. Takk for styrke og kraft i Den Hellige Ånd. Veiled meg Du Herre, så jeg ser og handler slik du vil.

14 Og jeg vil gi min Ånd i dere, og dere skal bli levende. Og jeg vil bosette dere i deres land. Dere skal kjenne at jeg, Herren, har sagt det, og at jeg også vil gjøre det, sier Herren.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar