tirsdag 21. juni 2022

Åpne mine øyne så jeg ser ...

I dag leste jeg om Stefanus, en sterkt historie. Tenk hva de var villige til å gjennomgå for evangeliet! Og hvor sterke de sto, selv med fare hengende over seg?

Det var noe Stefanus sa om Moses, som gjorde inntrykk på meg i dag. Moses, som selv hadde vokst opp på slottet, hadde medynk med sine brødre som levde i fangenskap. Han ville hjelpe dem.

 22Moses fikk opplæring i all egypternes visdom, og han var mektig i ord og gjerninger. 23Da han hadde fylt førti år, fikk han i sinne å se til sine brødre, Israels barn. 2Mos 2:11 ff. 24Da han så en som led urett, hjalp han ham. Han hevnet den som ble mishandlet, og slo egypteren i hjel. 25Han tenkte da at hans brødre skulle forstå at Gud ville gi dem frelse ved hans hånd, men de forsto det ikke.

Det gikk ikke helt som Moses hadde tenkt heller... og endte med at han flyktet ut i ørkenen og ble der i 40 år! Antar han kjente seg mislykket og stadig tenkte på sine brødre.
Mens brødrene derimot kanskje tenkte det var likegreit, at den bortskjemte Moses kunne mele sin egen kake...?

Lite visste de at nettopp denne karen var mektig kalt av Gud! Og for en mann det skulle vise seg å være?! Moses var inne på noe, der han hadde hjerte for sitt folk. Men det var ikke hans tid enda. 

Er det vår tid nå? Jeg tror det. Selv verden ser at det går mot slutten. Vi klarer ikke å ta vare på jorda vår. 

Herre, jeg ber om at Du må åpne mine øyne så jeg ser hva Du har kalt meg til. Nå tror jeg på at jeg hele tiden er i Ditt kall, slik Moses også var det helt fra starten av. Men hjelp meg å se når det er tid for å handle. Åh Herre, må jeg være åpen og klar for hva Du vil - i en tid som denne!


Jeg tenker også på hvordan Moses hadde det da han endelig forstod at Gud faktisk kalte ham til oppgaven han en gang hadde følt for - å hjelpe sitt folk. Men nå er det gått 40 år, og han hadde flyktet fra det hele. Og han visste hvordan folket så på ham.... Så egentlig er det ikke så rart at han starter en diskusjon med Gud (tenker jeg) og lurer på om Han virkelig mener at Moses er den rette? Og Gud gir seg ikke, for Moses ER den rette :-)

Jeg vet ikke helt hvordan du har det, men min bekymring er også ofte "Hva andre måtte tenke og mene" Jeg syntes ikke det er så lett å formidle det jeg tror på. Som om jeg allerede vet hva de tenker og mener om det. 

Men akkurat som Moses trengte Guds kraft for å gjennomføre kallet, så kan heller ikke vi gjøre noe uten å være I KRISTUS. Han som lovet at vi skulle få kraft. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar