onsdag 18. mai 2022

Hva velger du...?

 I 2.Krøn 31 står det om kong Hiskia; Slik gikk Hiskia fram i hele Juda. Han gjorde det som Herren hans Gud holdt for godt og rett og sant. 21 I alt han tok seg fore, enten det gjaldt tjenesten i Guds hus eller loven og budene, la han vinn på å tjene sin Gud av hele sitt hjerte, og det lyktes for ham.

Så dør Hiskia, og hans sønn Manasse blir konge etter ham. Det overrasket meg stort at dette står om Manasse;

Han gjorde det som var ondt i Herrens øyne, og tok etter all den styggedommen de drev med hos de folkeslagene Herren hadde drevet bort for israelittene.  3 Offerhaugene som hans far Hiskia hadde revet ned, bygde han opp igjen. Han reiste altere for Ba’al-gudene og laget Asjera-pæler, og han tilbad og dyrket hele himmelhæren.  4 Selv i Herrens hus bygde han slike altere, enda Herren hadde sagt: «I Jerusalem skal mitt navn bo til evig tid.»  

Han gjorde det stikk motsatte som sin far... og det fikk meg til å undre "Hva er det som gjør at vi mennesker velger så forskjellig? Hvorfor velger vi som vi gjør?

Vi mennesker er så forskjellige. Ikke bare i våre valg, men også i personligheter. Tankene mine gikk plutselig til lignelsen Jesus sa, om såmannen i Luk 8;

 «En såmann gikk ut for å så kornet sitt. Og da han sådde, falt noe ved veien. Det ble tråkket ned, og fuglene under himmelen kom og spiste det opp.  6 Noe falt på steingrunn, og det visnet straks det kom opp, fordi det ikke fikk væte.  7 Noe falt blant tornebusker, og tornebuskene vokste opp sammen med det og kvalte det.  8 Men noe falt i god jord, og det vokste opp og bar frukt, hele hundre ganger det som ble sådd.» Da han hadde sagt dette, ropte han ut: «Den som har ører å høre med, hør!»

Det er trist men sant - ikke alle er like mottagelige. Likevel er det håp! To ting i Ordet som beviser dette;

Matt 19; 25 Da disiplene hørte dette, ble de helt forskrekket og spurte: «Hvem kan da bli frelst?» 26 Jesus så på dem og sa: «For mennesker er dette umulig, men for Gud er alt mulig.»

Og Esekiel 36 som sier "Jeg vil gi dere et nytt hjerte og la dere få en ny ånd inne i dere. Jeg vil ta steinhjertet ut av kroppen deres og gi dere et kjøtthjerte isteden. Jeg lar dere få min Ånd inne i dere, og gjør det slik at dere følger mine forskrifter og tar vare på mine lover, så dere lever etter dem.

Herre, det at du har skapt oss så forskjellige er spennende. Men det er også en utfordring... Takk at Du er GUD, og at ingenting er umulig for Deg. Derfor ber jeg for min familie - både de som tror på deg, og de som ennå ikke tror. Du som kan forvandle - Du som kaller, og oppsøker det som er fortapt. Herre, vi roper til Deg for dem, og ber om ditt under. Du som ER UNDERfull Rådgiver, veldig Gud, evig Far og Fredsfyrste!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar