torsdag 19. mai 2022

Sannelig, Gud var på dette sted

 I går snakket jeg litt om hvor forskjellige vi mennesker er, hvor ulikt vi velger. Også våre reaksjoner og våre tolkninger går helt ulike veier. Det samme hendte på den tiden Jesus gikk her på jorden. Noen tok imot ham med glede og forventning, mens andre var skeptisk og tvilende. Ikke minst fariseerne. 

En gang Jesus helbredet en som var besatt av onde ånder, oppstod det en diskusjon mellom dem.

I Matt 12 leser vi;

 24Men da fariseerne hørte det, sa de: «Når han driver ut de onde ånder, er det med hjelp fra Beelsebul, høvdingen over de onde ånder.» 10,25+ 25Men Jesus visste hva de tenkte, og sa til dem: «Et rike som ligger i strid med seg selv, blir lagt øde, og en by eller et hjem som er i strid med seg selv, kan ikke bli stående. 26Om nå Satan driver ut Satan, er han kommet i strid med seg selv. Hvordan kan da hans rike bli stående? 27Og dersom det er med Beelsebuls hjelp jeg driver ut de onde ånder, hvem får da deres egne tilhengere hjelpen fra når de driver ut ånder? Derfor skal dere bli dømt av deres egne. Apg 19,13ff 28Men er det ved Guds Ånd jeg driver ut de onde ånder, da er jo Guds rike kommet til dere

Det er som om Jesus prøver å åpne deres øyne. SE hva som står rett foran dere! Men de valgte å ikke tro. Guds rike sto der rett foran dem - og de visste det ikke. 

Husker du Jakob? I første Mos 28 legger han seg for å sove med hodet på en stein, og gjennom den natten får han et sterkt møte med Gud;
 16Da Jakob våknet av sin søvn, sa han: Sannelig, Herren er på dette stedet, og jeg visste det ikke. 

Jakob så det - de fleste fariseerne så det ikke.

Flere med meg har fått oppleve Guds nærvær og frydet seg over det. Men jeg tror også at vi i blant har stått på hellig grunn - uten å merke det. Ja kanskje også som Jakob, oppdaget det i ettertid?

Jesus, i dag vil jeg takke for troens gave! Som Ef 2;8 forteller
For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave.  9 Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal rose seg. 10 For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle gå inn i dem.
Apg 10,38

Herre, hjelp meg i dag så jeg i sterkere grad kan både se og tro at Du er her - på dette sted. Takk for din nåde, for din trofasthet og ikke minst - for din kjærlighet!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar