fredag 6. mai 2022

En kamp som er verdt å kjempe!

I dag velger jeg å dele et helt fantastisk sitat fra en leseplan fra youversion som heter "Fight back"

 I stedet for å gå fra befrielse til befrielse, hadde Gud til hensikt at vi skulle gå fra befrielse til herredømme. La oss ta Israel for eksempel. Gud planla ikke at de skulle fortsette å dra tilbake til Egypt for mer utfrielse etter at det ble vanskelig i ørkenen. I stedet, ledet av skyen hver dag og av ild om natten, forventet Gud at de skulle gå fremover for å bli fryktløse soldater. Gud tok ikke bare slaver ut av trelldomslandet, men han ledet dem til å erobre løftets land. Israel ble fristet til å reise tilbake til Egypt mange ganger. De snakket om det, klaget over det og truet til og med Gud og Moses om det. Til tider virket livet i trelldom bedre enn et liv i frihet i ørkenen. De klarte ikke å forstå at selv om frihet er gratis, krever det tid, innsats, tilpasning og trening å lære å gå i seier. 

Guds plan for å få Israel ut av Egypt var ikke det endelige målet. Det var bare et middel til målet. Målet var at de skulle ta det lovede landet i besittelse; Gud ga det ikke bare til dem. I Egypt mottok de utfrielse ved å gjøre veldig lite, men i det lovede landet måtte de kjempe for å ta det i besittelse og holde det som ble lovet. Faktisk hadde Israels barn bare det de kjempet for, ikke det de ønsket og håpet på. Det som var sant for dem, er også sant for oss i dag. Gud utfrir oss fra den grusomme farao, men han forventer at vi skal overvinne de onde filistrene. Det lovede land var annerledes enn Egypt. Israelittene ble utfridd fra Egypt, men det lovede landet krevde å ta herredømmet. Det er det Israel gjorde, og det er det vi må lære å gjøre også.

Kamper er ikke det samme som å være bunnet. Å delta i kamp er det utpekte privilegiet for frie mennesker. Å være bunnet er dårlig; kamp er bra. Å være bunnet gjør deg til en slave; kamp gjør deg til en soldat. Vi må fornye tankene våre om at kamper ikke er dårlige. De er nøklene til gjennombrudd. Det er på tide å gå videre fra frihet til kamp. Gud satte oss fri fra synd, men ikke fra krigføring. Når du blir reddet og levert, stopper ikke kampene. Faktisk, på noen måter begynner de bare. I befrielse arbeider Gud for deg, men i herredømme arbeider Han gjennom deg. Gud utfrir deg ikke fra kamper, men han trener deg til dem. På grunn av korset kjemper vi ikke for seier; vi kjemper fra seier til seier. Lik det eller ikke, vi må kjempe.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar