tirsdag 25. januar 2022

Min Rådgiver

Davids historie er sterk. Skal si den mannen møtte mye! I dagens kapittel (2.Sam 19) har Absalom falt, og kongen sørger over sin sønn. Jeg tror sorgen var ekstra stor pga alt som hadde hendt. Han hadde mistet ham på så mange måter. Men i dette tilfelle hadde mennene til David kjempet for David og resten av hans familie. Og for å redde dem, måtte Absalom dø - ikke fordi David ville det (for det ville han ikke). Absalom hadde selv valgt å gå til krig mot sin egen far, etter råd sine rådgivere...

Davids hadde heldigvis en bedre rådgiver her;

 4Men kongen hadde dekket ansiktet og ropte med høy røst: Min sønn Absalom! Absalom, min sønn, min sønn! 18:33. 5Da gikk Joab inn i huset til kongen og sa: I dag vanærer du alle mennene dine, som i dag har berget både livet ditt og dine sønners og døtres og dine koners og medhustruers liv. 6Du elsker jo dem som hater deg, og hater dem som elsker deg. For i dag har du vist at verken høvdinger eller tjenere er til for deg. Og jeg skjønner nå at om Absalom var i live og alle vi andre var døde i dag, da ville du tenkt det var som det skulle være. 7Stå nå opp og gå ut og tal vennlig til mennene dine! For jeg sverger ved Herren at går du ikke ut, så blir det ikke en mann hos deg natten over. Og dette blir verre for deg enn alt det onde som er kommet over deg fra din ungdom av til nå.

David så bare sin sorg over tapet av sin sønn. Heldigvis så hans rådgiver et større bilde. 

Jeg sitter og smiler her jeg tenker på ett av mine favorittvers fra Jesaja 9;6 Hans navn er Underful Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far og Fredsfyrste.
I salme 16;7 sier David

Jeg priser Herren, som gir meg råd;
        ja, også om natten får jeg
        rettledning i mitt indre.

Herre, takk at Du er min rådgiver. Jeg kan lese Dine mange gode råd i Ordet. Men også i mitt indre vil du veilede meg. Det tror jeg på. Jeg legger denne dagen i dine hender! Ber en ekstra bønn for reisen jeg skal ha i dag, med en liten gruppe barn. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar